Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť novinára Kuciaka a jeho snúbenice zasiahla celé Slovensko: Takto si uctili ich pamiatku herci z SND!

Herci z Činohry SND si uctili pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zobraziť galériu (4)
Herci z Činohry SND si uctili pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Celé Slovensko v pondelok ráno otriasla správa o brutálnej vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Šokovaná ostala nielen verejnosť a novinárska obec, ale aj slovenskí umelci. V utorok večer si ich pamiatku uctili herci z Činohry Slovenského národného divadla. Pozrite si video!

Herci z Činohry Slovenského národného divadla mali v utorok počas predstavenia činohry Richard III. predslov k súčasnej situácii na Slovensku a spolu s divákmi venovali pamiatke obetiam úkladnej vraždy minútu ticha. 

„Vážení naši diváci, dnešné predstavenie sme sa, ako prejav úcty, rozhodli venovať Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej. Násilná smrť novinára je pre spoločnosť vždy výstraha. Okrem veľkej osobnej tragédie, prináša zásadné ohrozenie piliera demokracie a slobody slova. Každé i to najmenšie ohrozenie osobných slobôd môže stáť na počiatku udalostí, ktoré spoločnosť rozloží. Prestanú v nej platiť pravidlá a vytvorí sa priestor pre tie najnižšie ľudské pudy. Chceli by sme vysloviť úprimnú sústrasť najbližším obetí, ako aj celej novinárskej obci a vyzvať všetkých, ktorí sa pohybujú vo verejnom priestore, aby sa začali chovať zodpovedne a vážili každé svoje slovo. A teraz si, prosím, minútou ticha uctime obete neospravedlniteľného násilného činu,“ prihovorila sa divákom herečka Táňa Pauhofová. 

V záujme aktivizácie občanov plánuje Slovenské národné divadlo opakovať pripomenutie pamiatky Janka Kuciaka a Martiny Kušnírovej na každom predstavení Činohry a pomaly sa k tejto myšlienke pridávajú aj ostatné slovenské divadlá.

Viac o téme: Zuzana FialováSlovenské národné divadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu