Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nora Mojsejová opäť na súde, pokračovalo pojednávanie v kauze DPH

Nora Mojsejová na súde Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová na súde (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice I. sa v piatok konalo pojednávanie s obvinenými v tzv. DPH – čkárskej kauze. Spoločne s Norou je obvinených 11 ľudí. Podľa vyšetrovateľov figuruje v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať vyše milión eur. Hrozí im 7 až 12 rokov väzenia.

Súdne pojednávanie však bolo po niekoľkých minútach odročené, kvôli neprítomnosti dvoch obžalovaných a tiež sa riešili aj výmeny advokátov. Samotná Nora Mojsejová prišla na súd v dobrej nálade, nahodená a i keď musela cestovať do Košíc až zo Sabinova, kde momentálne býva, neskazilo jej to náladu. Sudcu požiadala o zrušenie náhradného obhajcu: „Žiadam o zrušenie náhradného obhajcu aj z finančných dôvodov, lebo už mám svoju obhajkyňu,“ vysvetlila senátu.

O jej žiadosti súd rozhodne na ďalšom pojednávaní. Mojsejová nám svoju žiadosť vysvetlila nasledovne: „Náhradný obhajca mi bol pridelený, keď sa moja obhajkyňa z objektívnych príčin nezúčastnila jedného pojednávania, čo chápem. Tento dôvod však už pominul a som presvedčená o tom, že 12 a pol tisíc stranový spis si nemohol náhradný obhajca kvalitne naštudovať.“ Taktiež dodala: „Ja sa v celej tejto kauze cítim nevinná. Na súd pravidelne chodím, nerobím žiadne obštrukcie.“ Ďalšie pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať v marci. 

Viac o téme: Súd KošiceNora MojsejováKauza DPH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu