Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Elánisti riešia poriadne nepríjemnú situáciu: Porušenie zákona, očakáva sa náprava

Elán Zobraziť galériu (5)
Elán (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Skupina Elán očakáva návrh, akým sa budú chcieť českí Piráti revanšovať za neautorizované použitie loga Elánu v silvestrovskom spote českej parlamentnej strany. "V prvom kole to ponecháme na ich zvážení a ponuke," uviedol manažér Elánu Michal Čimera na otázku, či bude skupina požadovať aj finančné odškodnenie.

 Čimera potvrdil, že Piráti ho nepožiadali o použitie loga, na ktoré sa vzťahuje ochranná známka. "Verím, že parlamentná strana sa zachová korektne, ako sľubuje a vec napraví," dodal Čimera.

Informáciu o použití loga Elánu v silvestrovskom videu Pirátov priniesol server iDNES.cz. Ten cituje aj odborníka na autorské právo, ktorý tvrdí, že ide o jasné porušenie zákona. Piráti sa bránia tým, že išlo len o paródiu a koláž, čo podľa nich zákon umožňuje.

Hudobná skupina Elán sa vo videu objavuje dvakrát. Hneď na začiatku v ňom zaznie úryvok zo Slovenskej televízie, kde kapela spieva pieseň Zaľúbil sa chlapec. Väčší problém je však až s druhým vyobrazením tejto slávnej skupiny. Na samom konci spotu sa totiž objaví nápis "Nech vás odhodlanie, elán a zmysel pre zdravé rozhodovanie donesú až k stropu". A namiesto slova "elán" použili Piráti logo rovnomennej kapely.

Viac o téme: ElánJožo RážJán BalážVašo Patejdl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu