Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najextrémnejšia premena na Markíze: Schudol takmer 200 kíl a... zápis do Guinessovej knihy rekordov?!

Extrémne premeny Slovensko Zobraziť galériu (4)
Extrémne premeny Slovensko (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Markizácki diváci majú už niekoľko týždňov možnosť sledovať obrovské premeny obéznych Slovákov, ktorí rok chudnú pod dohľadom fitness trénera Maroša Molnára. A hoci sa každému z doterajších účinkujúcich podarilo zhodiť úctyhodné množstvo kilogramov, to, čo najnovšie dosiahol Ján Hodoň, nájde ťažko konkurenciu i v zahraničných formátoch populárnej relácie.

Keď sa Ján podujal podstúpiť tréning pod Marošovým dohľadom, vážil neskutočných 287 kilogramov. Obrovská váha vážne ohrozovala jeho zdravotný stav a on sám prehlásil, že pokiaľ by so svojou obezitou nezačal bojovať, čakal by ho možno už len rok života. Sympatický muž totiž nedokázal ani prejsť viac než 50 – 70 metrov bez toho, aby si neoddýchol. Jeho telo bolo natoľko obrovské, že sa nezmestil ani za volant v autobuse a sám Maroš pri ňom pôsobil ako trpaslík.

Ján sa však rozhodol, že chce začať plnohodnotne žiť a jednou s najväčších motivácii bola jeho dcéra, ktorá snívala o tom, že si s otcom zatancuje na stužkovej slávnosti. Hodoň sa absolútne netajil tým, že aj výraz obezita je v jeho prípade slabým slovom. „Vyzerám ako zviera. Vyzerám ako prasa na porážke,“ prehlasoval otvorene.

Ján mal kvôli svojej nadváhe obrovské zdravotné ťažkosti.
Zobraziť galériu (4)
Ján mal kvôli svojej nadváhe obrovské zdravotné ťažkosti.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Počas roka trénovania pod Marošovým dozorom sa však stalo to, čo nečakal absolútne nikto. Ján pri trojmesačných váženiach pravidelne schudol viac, než mu prikázal tréner. A hoci musel cvičenie skĺbiť s prácou, nedal sa zastaviť a o svoj život s podporou rodiny bojoval z plných síl. Počas posledného váženia však muž dostal od lekára poriadnu facku. Napriek tomu, že opäť prekonal stanovenú hranicu a schudol viac, nebolo možné odobrať mu prebytočnú kožu. „Potrebovali by ste zhodiť ešte tak 20 kilogramov,“ konštatoval chirurg.

Ján sa napriek tomu nedal zastaviť a keď sa napokon objavil na finálnom vážení, všetkým vyrazil dych. Schudol totiž ohromných 175 kilogramov, a to aj napriek tomu, že mal na tele ešte stále obrovské množstvo neodobranej kože. Dojatie nad touto nádhernou premenou neskrýval ani tréner Molnár, ktorý sa počas svojho príhovoru zasekol a vyhŕkla mu slza. „Neviem, či toto dokonca nie je aj na Guinessovu knihu rekordov,“ konštatoval hrdo. A niet sa čo čudovať. Vďaka jeho práci, motivovaniu a obrovskej drine, ktorú Ján vynaložil, sa dnes konečne môže tešiť zo života a venovať bežným aktivitám.

Ján schudol neuveriteľných 175 kilogramov.
Zobraziť galériu (4)
Ján schudol neuveriteľných 175 kilogramov.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Najextrémnejšia premena na Markíze:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Extrémne PremenyExtrémne Premeny Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu