Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé dohady o tragickej smrti Třísku: Bola to samovražda, tvrdí jeho priateľka!

Jan Tříska Zobraziť galériu (8)
Jan Tříska (Zdroj: SITA)

PRAHA – Český herec Jan Tříska (†80) v sobotu z doposiaľ nevyjasnených príčin spadol v Prahe z Karlovho mosta do Vltavy. Následne bojoval o svoj život niekoľko minút v rieke, kde jeho bezvládne topiace sa telo nasnímali okoloidúci ľudia. Mnohí neveria tomu, že by skočil sám. Nájdu sa však aj takí, ktorí tvrdia presný opak. Jednou z nich je aj jeho priateľka, spisovateľka Blanka Kovaříková. Tá na sociálnej sieti zverejnila svoje desivé dohady.

Herec Jan Tříska svojou smrťou počas uplynulého víkendu šokoval nielen herecký svet. Po páde z Karlovho mosta v Prahe zomrel na následky zranení o pár dní v nemocnici. Okamžite sa vynorili špekulácie, či skočil dobrovoľne, alebo to bola nehoda.

Hoci polícia sa zatiaľ prikláňala k druhej verzii, mnohí si myslia presný opak. Jednou z nich je aj hercova kamarátka –spisovateľka Blanka Kovaříková, ktorá v týchto dňoch na sociálnej sieti Facebook zverejnila svoje desivé dohady o jeho smrti.

 „Jan Tříska – Muž, ktorý sa nebál a trúfam si povedať, ani teraz napojený na prístroje, sa nebojí – bol to včera skrat? Vybral si Karlov most ako milované miesto, aby tak trochu teatrálne skončil? Cítil, že mu dochádzajú sily? Mal zajtra točiť... Čo sa naozaj stalo, vie zrejme len on sám (svedkovia neboli?),“ spytovala sa Blanka, ktorá tak naznačovala, že jeho odchod mohla byť samovražda. Dokonca v diskusii, kde ju istý pán presviedčal, že išlo o nešťastnú náhodu, razantne odvetila: „Mám na to iný názor, ale to už je vlastne úplne jedno.”

Jej teóriu by mohol podporiť aj záber, ktorý vznikol len pár minút pred jeho smrťou. Na fotografii, ktorú spravil turista cestujúci na lodi a ktorou disponuje český blesk.cz, vidieť herca sediaceho na okraji múru Karlovho mosta. Dokonca sa objavili svedkovia, ktorí sa s ním tesne pred smrťou zhovárali. Hoci tvrdili, že vyzeral v poriadku, nakoniec predsa len skončil v rieke.

„Išli sme okolo asi o štvrť na štyri. Pýtala som sa ho, či by nebolo lepšie si sadnúť naopak. Odpovedal mi: To je v poriadku. Ešte raz som sa vrátila, ale veľmi pokojne mi odpovedal: Takto mi je dobre,“ opísala Blesku situáciu pani Jitka S. Nebola však sama, ktorá sa s hercom tesne pred smrťou zhovárala.

K Třískovi pristúpil aj člen ochranky mostu a upozornil ho, aby zliezol. „Napomenul som ho, on zliezol, ospravedlnil sa a chvíľu sme sa tam spolu rozprávali. Bol úplne pokojný, ani náznak nejakého smútku alebo samovražedného úmyslu,“ uviedol muž. Keď však strážnik odišiel, herec na múr mosta vyliezol znova a došlo k nešťastiu. Dnes sa už môžeme iba domnievať, ako to naozaj bolo...

Viac o téme: Jan Tříska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu