Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mika sa lúči s RTVS: Prezradil, čomu sa bude venovať teraz!

Václav Mika Zobraziť galériu (4)
Václav Mika (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Už o týždeň Václavovi Mikovi (54) skončí funkčné obdobie v RTVS a žezlo generálneho riaditeľa po ňom preberie Jaroslav Rezník (51). Ten nad bývalým šéfom rádia Expres či Markízy zvíťazil v druhom kole tajného hlasovania a verejnoprávnu televíziu od 2. augusta povedie na najbližších 5 rokov. Zaujímalo nás, aké sú Mikove plány do budúcnosti a čomu sa chystá po odovzdaní lukratívneho postu venovať.

Václav Mika - plány do budúcnosti
Mikovo pôsobenie v RTVS možno bez všetkých pochybností označiť za úspešné. Počas jeho šéfovania sa televízia zbavila dlhov, technologicky sa zmodernizovala a taktiež sa jej zvýšila sledovanosť. Už od začiatku nebolo žiadnym tajomstvom, že Mika by najradšej vo vedení zostal aj počas ďalšieho funkčného obdobia.

Nakoniec ho však porazil generálny riaditeľ TASR. Jaroslav Rezník získal v druhom kole tajného hlasovania podporu 95 poslancov zo 147 zúčastnených, kým za Miku sa ich postavilo „len“ 50. A hoci boli verejné reakcie na jeho prehru búrlivé, onedlho už bývalý riaditeľ sa, zdá sa, so svojím osudom zmieril.

Václav Mika svoj boj o post šéfa RTVS nakoniec prehral.
Zobraziť galériu (4)
Václav Mika svoj boj o post šéfa RTVS nakoniec prehral.  (Zdroj: Vlado Anjel)

„Mám nejaké aktivity, ktoré som zanedbával roky, troška sa vrátim do podnikateľského prostredia a čas ukáže...” prezradil nám Václav, keď sme sa ho spýtali, čomu sa plánuje venovať po tom, ako Rezník prevezme funkciu hlavy RTVS.

Je teda jasné, že Mika sa po prehranom boji nechystá strkať hlavu do piesku a plány pre prípadnú prehru si vopred pripravil. Novopečený otecko sa však okrem práce bude určite snažiť venovať viac času aj svojej rodine. Len pred pár týždňami totiž jeho partnerka Kristína priviedla na svet prvého potomka – dcérku Michaelu. 

Ak vás zaujíma, na čo je Mika za svojho pôsobenia v RTVS najviac hrdý a čo mu bude, chýbať, pozrite si video vyššie. 

Viac o téme: RTVSJaroslav RezníkVáclav Mika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu