Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Diabolský imidž českého herca: Fíha, ako vyzerá!

Ondřej Vetchý Zobraziť galériu (6)
Ondřej Vetchý (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – S divokým, zarasteným imidžom prišiel do Košíc na Art film fest známy český herec Ondřej Vetchý, ktorý si prevzal ocenenie Hercova misia.

K svojmu netradičnému zarastenému imidžu Ondřej Vetchý poznamenal, že je to kvôli budúcej filmovej úlohe, ktorú onedlho stvárni. „Budem točiť historický film o Jánovi Husovi a hrám v ňom reálnu historickú postavu, filozofa a teológa Hieronyma Pražského, ktorého rovnako ako jeho priateľa Jana Husa upálili na hranici. Neviem si však predstaviť, že by mi museli lepiť fúzy a bradu, a tak sa radšej nestrihám a neholím. I keď viem, že budem mať kvôli porastu pokazené prázdniny,“ dodal s úsmevom.

Sympatický český herec priznal, že v Košiciach je po mnohých rokoch a okrem ceny, ktorá ho nesmierne potešila, sa tu stretol i so svojou príbuznou: „Cena sa mi veľmi páči a som za ňu vďačný. Keď som niekde dostal cenu, z čoho som mal obrovskú radosť, tak to vždy bolo za nejaký konkrétny počin, konkrétnu prácu. Zdá sa, že tu oceňujete ľudí z dlhodobejšieho hľadiska a tiež chápem, že je to nejakým spôsobom o tom, aby sme nespretŕhali vzájomnosť našich národov. V Košiciach som tiež  stretol svoju vzdialenú rodinu. Som šťastný, že som stretol príbuznú, ktorá sa sem vydala a má tu potomkov. Vlastne som svojím spôsobom tak trochu Košičan.“

Ondřej Vetchý si prevzal ocenenie Hercova misia.
Zobraziť galériu (6)
Ondřej Vetchý si prevzal ocenenie Hercova misia.  (Zdroj: Miroslav Vacula)

Viac o téme: Art Film FestOndřej Vetchý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu