Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Martinovi Harichovi popularita nie je príjemná: Radšej budem chodiť kanálmi!

Martin Harich Zobraziť galériu (6)
Martin Harich (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenský spevák Martin Harich nemá veľmi v láske popularitu spojenú s hudbou. „Je to vec, ktorá je síce spojená s tým, čo robím, ale popravde mi nie je úplne najpríjemnejšia. Ja som ten typ, ktorý radšej chodí kanálmi, ako by som mal vytiahnuť slnečné okuliare a kráčať Václavákom v nejakom kabáte,“ zasmial sa v rozhovore pre agentúru SITA.

Mladý spevák dokonca žije a tvorí na samote v lese. „Žijem v chatke pri Prahe, kde nemám internet, je tam len starý gramofón a desať gitár a tam tvorím. Nehovorím, že sa nejakým štýlom odrezávam od ľudí, snažím sa s ľuďmi stretávať a mám to rád. Mám rád úprimné rozhovory, keď sa s niekým, hoci aj na ulici, môžem baviť o niečom zaujímavom... Neskrývam sa pred svetom, len tá forma, že ma ľudia všeobecne poznajú, to je pre mňa niekedy dosť ťažké,“ priznal 21-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

Sympatický interpret sa práve preto rozhodol, že zatiaľ nebude svoju tvorbu prezentovať v zahraničí. „Keď som bol v britskom X Factore, dostal som sa na takú križovatku. Hovoril som si, že by som možno mohol začať robiť hudbu aj vo väčšom, mohol som sa presadiť aj vonku, ale napokon som sa rozhodol, že začnem robiť dosku v slovenčine, že zostanem doma a budem robiť to, čo som vždy chcel - spievať po slovensky - a je mi jedno, koľkým ľuďom, pretože budem mať aspoň kam ujsť, keď budem potrebovať dobiť baterky,“ vysvetlil Harich. „Milujem pocit, keď môžem odísť napríklad do Rakúska do nejakej dedinky a môžem tam chodiť trebárs aj po rukách a nikto to nerieši. Tento pocit mi na Slovensku chýba,“ uzavrel.

Viac o téme: Martin Harich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu