Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Markizáčka po útoku pred kamerami: Anonymné vyhrážky a... Znova ju napadli!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (5)
Kristína Kövešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Len pred pár dňami televízia Markíza odvysielala reportáž o organizovanej skupine zločincov, ktorí vyčíňajú v hlavnom meste. Kým polícia žiadnym spôsobom nekonala, do prípadu sa obula redaktorka Kristína Kövešová (34), ktorú zlodejky napadli priamo pred kamerami. Napriek všetkým nepríjemnostiam sa brunetka rozhodla situáciu riešiť aj naďalej a opäť sa zlodejom vydala na stopu.

Po zverejnení reportáže v markizáckom Reflexe zlodeji vraj z mesta takmer zmizli. „Dokonca prišli aj policajti, čo je novinka,“ uviedla do kamery žena, ktorá predáva suveníry a od nebezpečných zlodejov už stihla dokonca schytať aj pľuvanec. Z pôvodne asi 30-člennej skupiny sa však niektorí pokúšajú obyvateľov a turistov okrádať aj naďalej a aktívnych zlodejov by sa v meste malo stále pohybovať asi 8. 

Vďaka medializácii a veľkému tlaku verejnosti, za čo som nesmierne vďačná, zlodejov od utorku v centre mesta nevidieť. Osobne si myslím, že sme sa ich nezbavili nadobro a vrátia sa, buď tento gang, alebo iné vynaliezavé skupinky. Ich drzosť je nekonečná,“ povedala nám Kristína, ktorá sa teší, že kompetentní konečne začali tento problém riešiť. 

„Na pokyn primátora boli posilnené hliadky v Starom meste,“ uviedla pre Reflex Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava, ktorá priznala, že o celej situácii sa na úrade dozvedeli až po zmedializovaní kauzy. Počas nakrúcania však bola Kristína upozornená, že neďaleko od nej sa nachádzajú dvaja členovia gangu, ktorý je tvorený prevažne Rumunmi, Srbmi či Bulharmi. 

Mesto sa po zmedializovaní kauzy rozhodlo posilniť policajné hliadky.
Zobraziť galériu (5)
Mesto sa po zmedializovaní kauzy rozhodlo posilniť policajné hliadky.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Keď sa redaktorka za zlodejmi vybrala s kamerou, žena sediaca na terase k nej podišla a žiadala, aby ju nenakrúcala. O chvíľu na to sa k nej pridal aj neznámy muž a na Kövešovú zaútočil. „Niekoľkokrát mi udrel do kamery aj do ruky,“ opísala ďalšiu nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostala. To však ešte zrejme netušila, čo bude nasledovať ďalej.

Vybrala sa totiž zistiť informácie, kde sú zlodeji ubytovaní. Okrem luxusného hotela sa majú údajne pohybovať aj v ubytovni na okraji mesta, kde sú zabývaní asi rok. Onedlho potom, čo Kristína zisťovala ďalšie skutočnosti, prišlo k vyhrážaniu. „Dostali sme anonymné varovanie, že ak nechceme mať vážny problém, máme okamžite odísť,“ povedala do kamery.

Markizáčka po útoku pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Tento muž Kristínu niekoľko krát udrel do kamery aj do ruky.
Zobraziť galériu (5)
Tento muž Kristínu niekoľko krát udrel do kamery aj do ruky.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Napriek vyhroteným situáciám však s touto prácou skončiť neplánuje. Ako sme sa dozvedeli, kauzu plánuje riešiť aj v budúcnosti a spolu s kolegami chce ďalej zisťovať nové informácie. Zostáva teda len dúfať, že adekvátne zakročia aj kompetentní. Tí síce posilnili policajné hliadky, no konať začali až po tom, čo niekoľko ľudí takmer prišlo k zdravotnej ujme, čelili nebezpečným vyhrážkam, osočovaniu či pľuvancom. A dokonca Kristína bola napadnutá priamo pred kamerami, keď sa ona sama rozhodla začať túto situáciu riešiť.

„Som z celého srdca vďačná za podporu ľudí, tak veľmi... a úprimne! Vážim si to, verím že bojovať za spravodlivosť a pomáhať druhým má zmysel," povedala nám brunetka, keď sme sa jej pýtali, aké má z celej kauzy pocity ona sama. Na nebojácnu redaktorku a jej tím je hrdé aj vedenie Markízy. „Sme veľmi hrdí na prácu celého Reflexu, lebo vďaka ich práci, ktorá je často naozaj nebezpečná, už dokázali pomôcť množstvu ľudí. A aj reportáže Kristíny sú toho dôkazom,“ povedala nám hovorkyňa televízie Táňa Tóthová. 

Markizáčka po útoku pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Kristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu