Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Milan Kňažko zažil chvíle hrôzy, nebol však sám: Prepad zlodeja takmer neprežila ani Hana Zagorová (70)!

Milan Kňažko a Hana Zagorová zažili prepad zlodeja. Zobraziť galériu (7)
Milan Kňažko a Hana Zagorová zažili prepad zlodeja.

BRATISLAVA/PRAHA – Strach a hrôza! Tak sa dá opísať noc z utorka na stredu, kedy si herec a politik Milan Kňažko (71) prežil naozaj ťažké chvíle. Do jeho domu sa vlámal zlodej, ktorého umelec postrelil. Bývalý minister nie je však jediná známa tvár, ktorá takýto horor zažila. Jednou z nich je aj česká spevácka legenda Hana Zagorová (70). Tá sama priznáva, že prepad takmer neprežila. Zachránilo ju paradoxne jej nelogické správanie...

Herec a politik Milan Kňažko prežil poriadne krušné chvíle. Do jeho vily sa v utorok v noci o pol druhej podľa našich informácií vlámal zlodej. Niekdajší minister kultúry vtedy vybral svoju zbraň a začal po páchateľovi strieľať. Kňažko zlodeja postrelil do nohy. Pre Topky to potvrdil aj sám herec s tým, že sa nemôže viac vyjadrovať. „Prepáčte, momentálne vám k tomu nemôžem nič povedať," povedal Kňažko, ktorý bol z incidentu poriadne otrasený.

Takýto horor však zažili aj iné známe tváre. Jednou z nich je česká speváčka Hana Zagorová, ktorá si bude do smrti pamätať každú sekundu prepadu, ktorý sa odohral v jej byte za bieleho dňa. „Zažila som fyzický pocit strachu úplne iného typu, aký som kedy zažila. Pocit nebezpečenstva, ktorý má i vôňu a svoje vibrácie. Bol to strašne nepríjemný pocit,“ zaspomínala si pre český Blesk na incident, ktorý prežila umelkyňa v 80.rokoch.

„Zazvonil u mňa nejaký mládenec s tým, že ide odpísať plyn. Mal nejaký nervový sprej, ktorý oslepuje oči. Keď sa ma pýtal, kde mám plynové hodiny a ja som išla pred ním, vedela som, že sa niečo stalo. Mala som hmatateľný pocit nebezpečia a naozaj, v ďalšom momente sa to stalo,“ vyrozprávala novinárom Zagorová desivé okamihy a pokračovala: „Ten človek ma prepadol, začala som sa dusiť. A on sa asi tak vystrašil, že ma odvliekol do kúpeľne, kde na mňa pustil sprchu. A to bolo hrozné, pretože zrazu vám ten pud sebazáchovy hovorí robiť veci, ktoré by vám nenapadli.“

Speváčke v okamihu napuchla tvár a takmer nevidela. Zachránilo ju, ako sama tvrdí, jej nelogické správanie. „Začala som na neho hovoriť, čo ho to napadlo? A hovorila som mu, že má vlastne šťastie, že nie som stará osoba. Že nejaká babička, keby sa naľakala, tak mu tam umrie. Potom som mu povedala, či si nedáme panáka. On prikývol a ja som naliala dva poháre šampanského. Stále som s ním hovorila, ale počítala som aj s tým, že zrazu zoberie stoličku a môže ma ňou buchnúť,“ vyrozprávala hrozivý príbeh Hana, pri ktorej sa nakoniec útočník rozplakal. Dokonca priznala, že nevolala ani políciu, jednoducho bola rada, že to prežila.

Zlodeja vo vlastnom byte zažila v roku 2014 aj bývalá slovenská moderátorka verejnoprávnej televízie Kristína Kormúthová, ktorej človek rómskeho pôvodu sa snažil v noci odcudziť 4-metrovú odkvapovú rúru. Našťastie brunetka neutrpela žiadne fyzické zranenie, ale následne zverejnila tento nepríjemný zážitok na sociálnej sieti, na čo neskôr doplatila. Podľa mnohých jej status mal totižto rasistický podtón a za ten dostala v RTVS exemplárny trest – vyhadzov. Hoci sa ospravedlnila, aj tak prišla o prácu, žiadna iná televízia ju zamestnať nechcela a vďaka neuváženému príspevku na webe ju začali odsudzovať aj cudzí ľudia. Namiesto budovania kariéry sa tak moderátorka ocitla mimo žiary reflektorov. 

Viac o téme: Milan KňažkoHana Zagorová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu