Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lúpež v klenotníctve ako z akčného filmu: Trojica mužov stále nebola dolapená

Ilustračné foto
Ilustračné foto

EISENSTADT - Rakúska polícia intenzívna pátra po trojici ozbrojených lupičov vo veku asi 25-30 rokov, ktorí dnes prepadli klenotníctvo v pešej zóne mesta Eisenstadt v spolkovej krajine Burgenland a ušli s korisťou v podobe šperkov a hodiniek nešpecifikovanej hodnoty.

Trojica mužov prinútila s pištoľou v ruke dve predavačky ľahnúť si na zem. Muž vyzbrojený pištoľou nebol maskovaný, ďalší dvaja, ktorí sekerami rozbili vitríny a vybrali z nich šperky i hodinky, mali tváre čiastočne zakryté. Polícia medzičasom zverejnila zábery bezpečnostnej kamery z klenotníctva.

Páchatelia ušli z miesta činu na neďaleko zaparkovanom vozidle typu Audi zelenej farby s viedenským evidenčným číslom. Toto vozidlo policajti v krátkom čase našli na inom mieste v Eisenstadte a aktuálne ho skúmajú experti. Je pravdepodobné, že lupiči presadli následne do pravdepodobne modrej dodávky a pokračovali v úteku.

Pri lúpežnom prepadnutí nedošlo k zraneniam a nepadol tam ani jediný výstrel, uviedol policajný hovorca. Dodal, že obe predavačky utrpeli šok.

Rovnaké klenotníctvo bolo dejiskom brutálnej lúpeže už 28. novembra 2005. Vtedy traja muži ukoristili hodinky v hodnote asi 450.000 eur. Na úteku postrelili do hlavy 22-ročného hodinára, ktorý na následky ťažkých zranení zomrel v roku 2013.

Viac o téme: PrepadRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu