Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Gott v Bratislave: Najprv unavený odišiel a potom... Šokoval morbídnosťou!

Karel Gott Zobraziť galériu (23)
Karel Gott

BRATISLAVA - Spomienka na Bratislavskú lýru sa nezaobišla bez maestra Karla Gotta (77), ktorý pár mesiacov po prekonaní rakoviny koncertuje takmer ako za starých čias. Napriek tomu sa však musí šetriť a únava sa na ňom prejavila aj v našom hlavnom meste. Medzi rozhovormi a samotným vystúpením odišiel z Incheby a šiel si odpočinúť na hotel. Potom sa vrátil a predviedol skvelý výkon. Divákov v prvých radoch zarazil iba morbídny symbol na jeho oblečení.

Pri všetkej úcte k ostatným umelcom, Karel Gott bol najväčšou hviezdou spomienkového koncertu Mám rozprávkový dom – Lýra 50. Hoci v Čechách už po porazení rakoviny vystupoval, pre slovenských fanúšikov to bol jeho úplne prvý koncert odvtedy, ako sa pred rokom dozvedeli jeho diagnózu. 

Maestro sa už naplno pustil do práce, no vek a prekonané ťažkosti si vyberajú svoju daň. Po tom, čo Gott v Inchebe zodpovedal niekoľko novinárskych otázok, odišiel podľa našich informácií naspäť do hotela, aby si odpočinul. 

Vystúpenie potom odpálil ako za starých čias. Iba trochu zmiatol ľudí v prvých radoch. Tí si totiž mohli všimnúť, že má na obleku vyšitú smrtku so skríženými hnátmi. Vzhľadom na zákernú chorobu, s ktorou bojoval, to pôsobilo trochu morbídne. Spevák to ale možno myslel ako symbol toho, že smrť porazil. „Vítam ťa, pani s kosou, a proste ja ešte nechcem ísť,” prezradil nedávno, ako rozmýšľal v čase svojho liečenia. 

FOTO: Lýra 50 spojila najväčšie slovenské a české hviezdy minulého storočia

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu