Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Potvrdené! Takéto priezvisko majú Brzobohatý a Kuchařová po svadbe!

Taťána Kuchařová a Ondřej Brzobohatý Zobraziť galériu (4)
Taťána Kuchařová a Ondřej Brzobohatý

PRAHA - A je to vonku! Ondřej Brzobohatý (33) sa krátko pred svojou svadbou s Taťánou Kuchařovou (28) nechal premenovať. Podľa zápisu v obchodnom registri je z neho Ondřej Gregor. Umelec sa ale vehementne bránil tomu, že by zahodil otcovo priezvisko a tvrdil, že má obe. Podľa právnikov to ale možné nie je. Ako to naozaj majú, prezradili novomanželia dní po obrade.

Koniec špekuláciám! Kvôli zmene priezviska, ktorú uskutočnil Ondřej Brzobohatý krátko pred svadbou s Taťánou Kuchařovou, boli všetci zvedaví, ako sa dvojica bude po vstupe do manželstva volať. Herec a hudobník totiž tvrdil, že sa volá Brzobohatý Gregor. Právnici však českým médiám vysvetlili, že to nie je možné – zákony dve priezviská nedovoľujú, pokiaľ nové meno nezíska dotyčný sobášom. 

Novomanželia včera konečne zverejnili, ako to naozaj majú. Zavesili na sociálne siete svoje spoločné stanovisko. V ňom vysvetlili, že Ondřej sa nechal premenovať a Taťána jeho rozhodnutie nasledovala s tým, že bude naďalej využívať pre účely svojej kariéry aj pôvodné priezvisko. „Nehľaďte, prosím, preto na zápisy vo verejných registroch, ktoré majú bohužiaľ v českej legislatívne veľa bariér a obmedzení, a prijmite naše mená tak, ako ich cítime a ako sa nimi chceme obaja ďalej, ako manželia, titulovať. Teda Ondřej Brzobohatý Gregor a Taťána Kuchařová Gregor (v skrátenej forme pre zahraničie Ondřej B. Gregor a Taťána K. Gregor a áno, v občianskych „iba” ako Gregor). Nezáleží predsa na tom, čo si nesieme v dokladoch, ale v srdci,” napísali. 

Týmto sa teda potvrdilo to, čo médiá tvrdili od začiatku – že v oficiálnych dokladoch vymenil umelec otcovo priezvisko za mamino. Z Taťány tak nie je držiteľka slávneho mena Brzobohatý, ale sa po svadbe volá Gregorová. Dokonca sa šepká, že túto zmenu iniciovala ona samotná. 

Viac o téme: Taťána KuchařováOndřej Brzobohatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu