Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledná rozlúčka s Ďurom Černým (†54): Strhaná Hospodárová, Palevičová zo Súdnej siene nevydržala nápor emócií!

V pondelok poobede sa konala posledná rozlúčka s hudobníkom Jurajom Černým. Zobraziť galériu (26)
V pondelok poobede sa konala posledná rozlúčka s hudobníkom Jurajom Černým. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Hudobnú a hereckú obec koncom februára zasiahla smutná správa o nečakanej smrti uznávaného hudobníka Juraja Černého (†54). V pondelok o 15. hodine popoludní sa v bratislavskom krematóriu konal smútočný obrad. Posledné zbohom prišla svojej najväčšej láske dať aj markizáčka Jana Hospodárová (39), ktorej sa smútok viditeľne odzrkadľoval na tvári - pôsobila vyčerpane a strhane. Herečka Petra Palevičová (42), ktorá s Ďurom spolupracovala na Súdnej sieni, zas pri spomienke na kolegu nevydržala nápor emócií a rozplakala sa.

Trvalo dlhé dva týždne, kým sa rodina, známi, ale aj fanúšikovia mohli naposledy rozlúčiť s legendárnym hudobníkom Jurajom Černým. Ten skonal ešte koncom februára v maďarskej nemocnici na následky prasknutého čreva. 


Príčina smrti Černého (†54) z Tublatanky: Chystal sa k lekárovi, smrť ho predbehla!


Smútočný obrad sa konal v pondelok popoludní v bratislavskom krematóriu. A posledné zbohom prišlo umelcovi dať veľké množstvo známych osobností. Okrem brata Vlada Černého si prišli zaspomínať aj kolegovia z kapiel Tublatanka či Slobodná Európa, no aj mnoho hercov a spevákov, s ktorými Juraj spolupracoval.


Pohreb Juraja Černého po vyše dvoch týždňoch: Dojímavé spomienky Maťa Ďurindu!


Medzi smútiacimi nechýbala ani Ďurova veľká láska - markizáčka Jana Hospodárová. Tá tvorila s bubeníkom pár pred dlhými 12 rokmi, no napriek tomu o ňom dodnes hovorí ako o svojej najväčšej láske. Niet preto divu, že ju jeho náhla smrť veľmi zasiahla. Blondínka stála v obradnej sieni po celý čas vzadu, za všetkými smútiacimi, kde potichu prežívala svoje trápenie. Po tvári jej stekali slzy a pôsobila veľmi unavene a strhane. 

S dlhoročným kolegom sa ťažko lúčilo aj herečke Petre Palevičovej. Tá s Černým spolupracovala nielen na Súdnej sieni, kde on pracoval ako scenárista, ale aj v dabingu. No a pri spomienkach jojkárka nevydržala nápor emócií a jednoducho sa rozplakala. „Ďura poznám najmä ako scenáristu zo Súdnej siene. Potom, čo je pre mňa najväčšia spomienka, že mi ako dabingový režisér dal ochutnať, ako naozaj chutí dabing a vďaka nemu som si našla lásku k dabingu. Budem naňho spomínať vždy a tak, ako to bolo povedané, že raz sa uvidíme,“ povedala nám s roztraseným hlasom Palevičová.

Viac o téme: Jana HospodárováPetra PalevičováJuraj Černý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu