Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pomník Tomáša Holého (†21) v ohrození: Zákon je proti nemu!

Pomníček Tomáša Holého podľa zákona nesmie stáť pri ceste dlhšie než tri roky. Zobraziť galériu (5)
Pomníček Tomáša Holého podľa zákona nesmie stáť pri ceste dlhšie než tri roky.

POLEVSKO/KYTLICE - Odstránia ho?! 25 rokov po smrti Tomáša Holého jeho fanúšik nechal na mieste jeho nehody postaviť pomníček s podobizňou herca. Ten pripomína jeho detské časy, keď bol filmovou hviezdou a celý národ ho miloval. Bohužiaľ, táto pocta nemôže stáť medzi obcami Polevsko a Kytlice navždy. Podľa správy ciest tam môže byť žulový pamätník osadený len tri roky.

Život Tomáša Holého vyhasol pred  rokmi pri automobilovej nehode. Na mieste tragédie ho pripomínali skromný kríž a fotografie pribité na strom. Jeden z fanúšikov sa však rozhodol, že detská hviezda si zaslúži viac. 


Smrť najobľúbenejšej detskej hviezdy Tomáša Holého (†21): Pozrite, čo pre neho spravil úplne cudzí človek!


Podnikateľ Hynek Charous dal vyrobiť dôstojný pomník z čiernej žuly. Ten zdobí hercova podobizeň s menom a veľký nápis „Nezabudneme“. Až neskôr sa dozvedel, že jeho snaha možno zakrátko vyjde naprázdno. Podľa správy ciest totiž môže pamätník stáť pri ceste len tri roky. Potom by ho mali odstrániť. 

Našťastie, starostka obce Polevsko je rozhodnutá za pomníček bojovať. „Mám prisľúbené na krajskom úrade, že po troch rokoch, keď táto situácia nastane, sa do toho vloží samotný krajský úrad. Odtrániť ten pamätníček by bolo do neba volajúce,” uviedla Martina Rašínová pre český Blesk. Snáď tieto snahy o zachovanie pomníka na mieste tragédie nevyjdú nazmar. 

Viac o téme: Tomáš Holý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu