Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trapas známeho markizáka: Robil sa múdry a vyzerá ako úplný truľo!

Štefan Šprocha Zobraziť galériu (7)
Štefan Šprocha

BRATISLAVA - Sekol sa! Štefan Šprocha je dramaturg Telerána, diváci ho však môžu vídať aj v rôznych reportážach z terénu. Okrem toho je aj manželom spravodajskej redaktorky Andrey Šprochovej. A práve toto ženské meno sa stalo kameňom úrazu, keď markizák komentoval status jej menovkyne Andrey Zimányiovej. Robil sa múdry, no ukázalo sa, že vôbec nevie správne vyskloňovať meno, aké nosí aj jeho manželka.

Dvakrát meraj a raz rež! Tým by sme sa mali riadiť všetci a ešte viac ľudia verejne známi. Aj Štefan Šprocha by si mohol overiť fakty skôr, než niečo zverejní na sociálnej sieti. 

Jeho známa Andrea Zimányiová sa totiž bavila na tom, že na plagáte k jej speváckemu vystúpeniu nesvietila fotografia jej tváre, ale obrázok vokalistky. Markizák sa však rozhodol okomentovať aj názov podujatia „Šansónový večer Andrey Zimányiovej”. „Ja by som aj Andrei písal radšej s mäkkým i,” uviedol na Facebooku. 

Radšej by si však mal zopakovať skloňovanie alebo si aspoň vygoogliť, ako to je. Meno Andrea sa totiž píše s mäkkým i len v dvoch prípadoch – v datíve (komu? čomu?) a v lokáli (o kom? o čom?). V spojení šansónový večer Andrey ide o genitív, ktorý je správne práve s ypsilonom. Štefanov gramatický trapas je o to väčší, že rovnaké meno nosí aj jeho manželka. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu