Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prachy za šteklivé fotky: Slovenské celebrity obeťami vydierania!

Braňo Bruno Ciberej, Barbora Balúchová a Boris Kollár sa stali obeťami vydierača. Zobraziť galériu (11)
Braňo Bruno Ciberej, Barbora Balúchová a Boris Kollár sa stali obeťami vydierača. (Zdroj: Tv Joj, Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Toto tu ešte nebolo! Známe tváre slovenského šoubiznisu, ktoré sú aktívne na sociálnej sieti, sa v posledných dňoch či mesiacoch ocitli pod veľkým tlakom. Istý muž ich začal prostredníctvom správ vydierať. Tvrdil, že sa dostal do ich mobilov, odkiaľ si stiahol chúlostivé zábery. Aby sa nedostali na verejnosť, chcel samozrejme peniaze. Medzi obeťami sa ocitli podnikateľ Boris Kollár (50), speváčka Barbora Balúchová (27), moderátori Braňo Bruno Ciberej (37) i Marcel Forgáč (44), ale aj mnohí ďalší. Zisťovali sme, či podľahli tlaku a vydieračovi poslali peniaze.

Podnikateľ Boris Kollár je nielen spolumajiteľ Fun rádia, ale aj veľmi známa tvár slovenského šoubiznisu. Zviditeľnil sa predovšetkým splodením množstva detí s rôznymi ženami, ktorým doprial luxusný život. A zrejme aj toto je jeden z dôvodov prečo sa ho rozhodol istý muž na sociálnej sieti vydierať. No nielen jeho, ale aj množstvo ďalších slovenských celebrít.  

„Priatelia pozor! Po FB behá jedna postavička a napísal už minimálne 20-tim mojim kamarátom a skúšal to aj na mňa, blbeček. Tým, že tieto veci viem čítať, som ho poslal do zadku, ale veľa ľudí mu naletelo a poslalo peniaze. Pácha trestný čin vydierania a mala by sa tým zaoberať polícia,” takto upozorňuje na sociálnej sieti Kollár svojich priateľov, aby si dávali na takéto praktiky pozor.

Otravoval Orviskú, Bruna, Forgáča, moju Andreu, na mňa to skúsil a veľa ďalších! Začne vám písať, máš pekný Iphone, len škoda, že zle zabezpečený. Samozrejme to každého zarazí a pokračuje, no pekné fotky tam máš (každý máme nejaké háklivé fotky v telefóne) a na to chytá ľudí a začne pýtať peniaze. Neposielajte nič a bloknite ho, alebo nahláste polícii,“ prízvukuje Boris, podľa ktorého sa daný muž v skutočnosti k žiadnym fotografiám nedostal. 

Kollár sa však v tejto situácii naozaj neobjavil sám. Aj bývalá superstaristka Barbora Balúchová má rovnakú nepríjemnú skúsenosť. Aj od nej prostredníctvom sociálnej siete vymáhal muž peniaze. „Mne tiež písal, dokonca niekoľkokrát, ale u mňa neuspel. Zverejnila som aj konverzáciu s ním na svojom profile. Už je toho veľa a treba s tým niečo urobiť, hlavne, aby mu nenaleteli napríklad teraz tí mladí superstaristi, ktorí iba zisťujú, čo je to šoubiznis. Je jedno, čo má, alebo nemá človek v mobile, ale môže sa nechať hocikto ľahko oblbnúť či zľaknúť,“ povedala nám Balúchová.

Žiadosť o peniaze dostal aj moderátor Braňo Bruno Ciberej, pri ktorom ale muž zvolil inú taktiku. „Áno, aj mne písal, nevydieral ma síce kvôli fotkám v mobile, kde aj tak žiadne také nemám, ale nástojčivo odo mňa žiadal peniaze. Vraj sa nemá ako dostať z bodu A do bodu B. Že je v núdzi. Neposlal som mu žiadne. Neskôr dokonca písal mojej sestre,“ priznal Bruno, ktorý s takýmito ľuďmi radšej ani nekomunikuje.  

Ako sa zdá, niekto si takýmto spôsobom chce čo-to privyrobiť na zabezpečených a známych ľuďoch. Hoci Boris Kollár nepriamo priznal, že sa v jeho mobile nachádzajú aj nejaké tie šteklivé fotografie, nenechal sa zastrašiť a vydieračovi žiadne peniaze neposlal. Rovnako sa zachovali aj Balúchová a Ciberej. Mnohé slovenské celebrity, či ich priatelia však toľko odvahy nenašli a podľa Borisových slov sa nechali nachytať.

Namiesto platenia sa treba radšej obrátiť na políciu. Podľa Trestného zákona SR páchateľovi za trestný čin vydierania hrozí v prípade dokázania viny 2 až 6 rokov, ak tam nie sú závažnejšie okolnosti. V takom prípade je trest samozrejme vyšší.

Viac o téme: Barbora BalúchováBoris KollárBruno Ciberej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu