Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Herečka Kristína Farkašová robí vtipné tričká a... Napísala aj skvelú knihu!

Kristína Farkašová Zobraziť galériu (6)
Kristína Farkašová

BRATISLAVA - Slovenská herečka Kristína Farkašová dokončila svoju debutovú knihu Som mama, v ktorej pre ňu charakteristickým štýlom opisuje materstvo a zážitky so svojimi dcérkami Elou a Matildou. Posledné úpravy novej publikácie dali sympatickej Bratislavčanke podľa jej slov dosť zabrať.

„Musím povedať, že dokončovanie knižky v spojení s ostatnými povinnosťami mi spôsobilo jemné vyhorenie. Bude to horúca knižka,“ zasmiala sa herečka.

V autobiografickej knihe mladej autorky nájdu čitateľky a čitatelia viaceré príspevky, ktorými sa už pred vyše rokom zapísala do povedomia ako blogujúca mamička. „Môj blog momentálne nefunguje, nakoľko aj niektoré články z neho sú použité v knižke. Bolo by kontraproduktívne, aby viseli na nete, keď sú v knihe,“ vysvetlila Farkašová. 

Pri písaní si herečka zvykla po dlhom dni strávenom v neustálom strehu pri svojich ratolestiach vždy oddýchnuť. „Mám vyštudovanú dramaturgiu, hranie sa s textom je vlastne moja pôvodná práca,“ prezradila. K pravidelnému písaniu sa však spočiatku nevedela prinútiť. „Už dlhšie som sa dokopávala k pravidelnému písaniu, no vždy mi chýbala téma, inšpirácia. Potom sa mi narodili dve bezodné inšpirácie a šlo to samo. Neskôr som dokonca dostala pravidelný priestor v jednom časopise a tak som zrazu rok písala každý týždeň príspevok. A vždy bolo o čom!,“ podelila sa o svoju radosť herečka.

Do knižky sa jej však spočiatku nechcelo investovať energiu. „A to som ani netušila, čo to všetko obnáša - je to celkom fuška,“ uznala Farkašová. „Som ale nesmierne vďačná a verím, že keď ju budem držať v rukách, budem aj dojatá a možno aj pyšná,“ poznamenala. 

Okrem písania sa sympatická červenovláska realizuje aj výrobou vlastných tričiek s originálnymi popiskami. „Sú to absolútne spontánne nápady. Vždy prídu, keď to najmenej čakám. Niekedy si ani nemyslím, že mám dobrý nápad, ale moji 'tričkonosiči' reagujú úplne nadšene. Som vďačná, že svojich Koláčových tričkonosičov mám,“ priznala Farkašová, ktorá sa tvorením tričiek začala živiť už pred rokmi. „Keď som nemala prácu a potrebovala som si privyrobiť, kreslila som po nociach tričká a bum! Naraz ich stretávam všade,“ dodala spokojne.

Viac o téme: Kristína Farkašová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu