Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maestro musí zvoľniť tempo: Božský Kája prehovoril o problémoch so srdcom

Karel Gott
Karel Gott (Zdroj: SITA)

PRAHA - Mnohonásobný Zlatý slávik a držiteľ ďalších prestížnych ocenení, spevák Karel Gott (75), ktorý má aj na Slovensku masy fanúšikov, mieni rešpektovať odporúčanie lekárov z pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM), aby zvoľnil pracovné tempo. Umelec v rozhovore pre Rádio Impuls síce podčiarkol, že sa cíti výborne, avšak dodal, že sa napriek tomu chce aspoň čiastočne riadiť odporúčaním po stredajšom vyšetrení v IKEM-e.

Karel Gott chce letné obdobie využiť hlavne na odpočinok, plánuje venovať čas výletom do prírody, hrám s deťmi, ale napríklad aj čítaniu. "Telefón ponechám niekedy vypnutý, hodinky tiež a nebudem vôbec premýšľať o tom, že musím niekde byť," cituje umelca internetový server iDNES.cz.

Zlatý hlas z Prahy, ako poznajú Karla Gotta v nemecky hovoriacich krajinách, však súčasne priznal, že úplne nemôže zabudnúť ani na pracovné povinnosti. Čaká ho niekoľko vystúpení v Nemecku, Rakúsku i Švajčiarsku, avšak medzi nimi je aj priestor odcestovať niekam na týždeň.

Prednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulárnej chirurgie IKEM, renomovaný český kardiológ prof. Jan Pirk, ktorý sa stará o zdravotný stav Karla Gotta, hovorí, že spevák má aortálne zúženie srdcovej chlopne, ktoré sa objavuje v ôsmej a deviatej dekáde života. Pokiaľ nie je chlopňa postihnutá vážne a pacient je bez významnejších klinických ťažkosti, nemusí potrebovať žiadnu terapiu a je iba pravidelne kontrolovaný kardiológom.

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu