Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutné správy pre fanúšikov božského Káju: Gott si na slávikovi nezaspieva

Karel Gott Zobraziť galériu (5)
Karel Gott (Zdroj: SITA)

PRAHA- Český spevák Karel Gott zrušil vystúpenie na Českom slávikovi. Sedemdesiatšesťročný interpret mal 28. novembra predstaviť spolu s Petrom Kolářom nové dueto To jenom láska zastaví čas.

"Pán Gott na slávikoch spievať nebude. To, či bude sedieť aspoň v hľadisku Štátnej opery, je neisté," uviedol pre český denník Aha! šéf usporiadateľskej agentúry Musica Bohemica Jaroslav Těšínský.

Legendárny spevák podstúpil nedávno operáciu žalúdka a následne zrušil naplánované koncerty. Hudobníkova manželka Ivana Gottová neskôr informovala, že interpret sa po operácii cíti dobre, zotavuje sa a podstupuje rehabilitáciu. V jeho mene sa tiež poďakovala za povzbudzujúce priania k rýchlemu uzdraveniu. 

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Tridsaťdeväťkrát zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001). 

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu