Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Banášová si proti sebe poštvala pol Slovenska: S Adelou už nikdy viac!

Adela Banášová svojím výrokom rozdelila Slovensko na dva tábory. Zobraziť galériu (5)
Adela Banášová svojím výrokom rozdelila Slovensko na dva tábory.

BRATISLAVA - Nechce s ňou už nič mať! Adela Banášová (34) je obľúbenou slovenskou moderátorkou, o ktorú je neustále veľký záujem. Nedávno sa však objavila na obálke kontroverzného časopisu a neváhala by ho vraj podporiť znovu. Podľa nej totiž žijeme v diktatúre, v ktorej sa málokto odváži povedať svoj názor. No týmto vyhlásením blondínka rozdelila Slovensko na dva tábory. Spisovateľ Michal Hvorecký (38) televíznej tvári dokonca venoval blog, v ktorom jej odkazuje, že po tomto s ňou definitívne skončil.

Adela Banášová sa pred niekoľkými týždňami objavila na zadnej strane nového mesačníka ako známa osobnosť, ktorá je voči nemu pozitívne naladená. Verejnosti je však časopis už dobre známy tým, že obľubuje kontroverzné témy a konšpiračné teórie. Niet preto divu, že moderátorkina angažovanosť v tejto súvislosti vyvolala vlnu zmiešaných ohlasov. 

Internetový portál zenyvmeste.sk preto v aktuálnom rozhovore zaujímalo, či by aj po tomto všetkom magazín podporila znova. „Určite áno. Je to časopis, ktorý sa nebojí v dnešnej diktatúre, ktorá síce nazatvára ľudí, ale vytvára takú demagógiu medzi nami, že nemáme ani slobodu povedať – hej, celkom zaujímavý časopis, prečo si to pre zmenu neprečítať? Ja ich ani cielene nečítam, ale po vlne odporu niekoľkých bratislavských intelektuálov som si uvedomila, v akej neslobode žijeme,“ vyjadrila sa pre spomínaný web známa blondínka. „Mám známych, ktorí tento magazín ani len nevezmú do rúk! Nikdy to nečítali a takto sa vyjadrujú. To je už aký brainwash? Iný pohľad na vec takto desí? Čo sme v socíku?“ vyhlásila Banášová. 

No týmto svojím vyjadrením si narobila možno ešte viac škody ako samotným pózovaním pre mesačník. Jej slová totiž doslova rozdelili Slovákov na dva tábory. Zatiaľ čo jedni Banášovú chvália, iní zaujali tvrdý kritický postoj. Medzi nich patrí aj známy spisovateľ Michal Hvorecký, ktorý si obľúbenú moderátorku slovne podal na svojom blogu.

Literárny autor moderátorke jasne odkázal, že s ňou – čo sa týka pracovného vzťahu – definitívne skončil. „Adelu som mal rád, vážil som si jej profesionalitu a občas som s ňou aj spolupracoval. Napísal som pre ňu zopár moderansov pre firmy aj benefičné podujatia. Už to nebudem robiť, keď som sa dozvedel, že podľa nej žijeme v ‚neslobode‘,“ objavilo sa vo Hvoreckého článku.

V tejto súvislosti sme oslovili aj samotnú moderátorku. Zaujímalo nás, čo hovorí na kritiku voči svojej osobe. „Blog som nečítala, ale naozaj už pre mňa nepíše scenáre, lebo sme so Sajfom z jeho scenára nepoužili ani slovo, tak ho ďalej nevolali,” reagovala na spisovateľovu adresu. 

Vyjadrila sa aj k tomu, že ju mnohí za podporu nového časopisu na slovenskej scéne zatracujú. „Nie som fanúšikom žiadneho média, lebo každé pracuje so svojou „pravdou”. Ale nepáči sa mi, keď sa nejaký iný názor totálne démonizuje. Každé médium píše aj zaujímavé články a aj nezmysly, len niektoré nezmysly sú v dnešnej dobe tolerované a niektoré nie,” povedala pre topky Adela. „Veď by sme sa hádam mohli trochu viac tolerovať, aj keď máme odlišné názory. Potom sa čudujeme, že sú konflikty, keď ich máme v sebe toľko,” dodala na záver. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu