Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Úplne nahý na javisku: Slovenský herec pred ľuďmi bez kúska oblečenia!

Slovenský herec Dávid Hartl sa divákom vďaka divadelnej hre Equus ukázal úplne nahý. Zobraziť galériu (8)
Slovenský herec Dávid Hartl sa divákom vďaka divadelnej hre Equus ukázal úplne nahý. (Zdroj: René Miko-Nová scéna)

BRATISLAVA - Odhalil sa! Pred pár dňami mala na bratislavskej Novej scéne premiéru hra s názvom Equus. Tí diváci, ktorí si na internete nehľadali o inscenácii viac informácií, určite zostali prekvapení. Počas predstavenia sa im totiž naskytol pohľad na úplne nahého herca Dávida Hartla (22). Mladučký umelec hral na javisku bez akéhokoľvek oblečenia - tak, ako ho príroda stvorila.

Pred ôsmimi rokmi šokovala svet psychologická dráma s názvom Equus. Hlavnú úlohu si v nej zahral anglický herec Daniel Radcliffe, ktorého dovtedy všetci vnímali najmä ako detského čarodejníka Harryho Pottera. V divadle sa však ukázal v úplne inom svetle. A to kompletne celý! Umelec, ktorého celý svet poznal ako strapatého chlapca s okrúhlymi okuliarmi na očiach a magickou paličkou v ruke, sa totiž na javisku objavil úplne nahý. 

Pred pár dňami tento kontroverzný titul dorazil aj na Slovensko. Minulý týždeň mala detektívka premiéru na doskách bratislavského divadla Nová scéna. A rovnako ako divákom na Broadwayi, aj tým našim sa počas predstavenia naskytol pohľad na úplne nahé mužské telo. A to z obidvoch strán. Je preto úplne jasné, prečo hra nie je prístupná deťom do 15 rokov. 

Hlavnú postavu stvárňuje iba 22-ročný Dávid Hartl, ktorý za svoj výkon zožal obrovskú pochvalu. Spočiatku však dlho rozmýšľal, či úlohu v hre prijať – nahé scény mi totiž nedali spávať. „Musím sa priznať, že som tú nahotu mesiac pred samotným začiatkom ešte riešil. Prvé nočné mory prišli asi 3 týždne pred prvou čítačkou,“ povedal pre TASR predstaviteľ delikventa Alana Stranga. „Ale akonáhle sme začali skúšať, tak tieto obavy prešli, prišli iné pocity úzkosti, ale z niečoho úplne iného. A to sa stalo pravdou, čo mi vlastne povedal režisér pred prvou čítačkou: ‚Dávid, to je to posledné, čo budeš riešiť.‘ A je to pravda,“ uviedol mladík. 

Sám herec dnes tvrdí, že bez nahoty by dielo nebolo tým, čím je a pikantné scény k nemu jednoducho patria. „Bolo mi vysvetlené, že tá nahota tam je a musí tam byť. A naozaj, po prečítaní celého textu, nezoškrtaného, som zistil, že je to tam naozaj veľmi dôležité, pretože ide o taký duševný ‚striptíz‘. O to, že je tam ten chlapec od začiatku do konca nahý, ale nie fyzicky,“ dodal herec.

Dávid Hartl sa v hre Equus objavil úplne nahý.
Zobraziť galériu (8)
Dávid Hartl sa v hre Equus objavil úplne nahý.  (Zdroj: youtube.com/nová scéna)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu