Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nespokojný superstarista Šmajda: Skritizoval úplne všetko!

Miro Šmajda Zobraziť galériu (4)
Miro Šmajda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jednou z najobľúbenejších činností slovenského speváka Mira Šmajdu je cestovanie. No zatiaľ čo iné časti Zeme bývalý superstarista ospevoval, rodnú Európu kompletne skritizoval.

Miro Šmajda sa v poslednej dobe doslova vyžíva v cestovaní. „Minulý rok som bol na prelome jari v Thajsku a v Kambodži. Bol som tam po prvý raz, šli sme s bývalou priateľkou, len sme si kúpili letenku, batoh na chrbát a neriešili sme. Mám rád také cestovanie,“ prezradil 26-ročný Košičan v rozhovore.

Najviac ho podľa vlastných slov láka Juhovýchodná Ázia, no rád by zavítal i do krajín tretieho sveta. „Najviac ma lákajú krajiny, kde je teplo, more, príroda a hory. Juhovýchodná Ázia ma veľmi láka, no chcel by som sa pozrieť napríklad aj do Afriky, navštíviť vnútrozemské krajiny tretieho sveta, kde je chudoba. Často to sledujem a veľmi by ma zaujímalo si to precestovať. Vyhradil by som si na to aspoň tri mesiace,“ povedal finalista prvého ročníka Česko Slovenskej SuperStar. 

Európa sa mu ale príliš nepozdáva. „Európa na mňa pôsobí hrozne depresívne, je taká strohá, ľudia sú tu takí prinasratí, každý každého kritizuje, každý každého rieši, furt niečo. Ja som úplne inak naladený človek, na iných frekvenciách a v Ázii som sa cítil doslova krásne. Keď som videl tých ľudí, v akých ťažkých podmienkach žijú, fungujú fakt z minima, živia rodiny a sú spokojní... Rozprával som sa napríklad s jedným chalanom z Kambodže, ktorý robil za desať dolárov mesačne, potom pracoval v Thajsku a tam mu dali stovku. U nás by sme z toho nevyžili,“ poznamenal známy hudobník. 

„No myslím, že to je do veľkej miery ovplyvnené aj podnebím. V Ázii majú to slniečko, ráno sa človek zobudí, nerieši, prebudia ho slnečné lúče, je tam more... Ľudia tam v podstate ani nemajú vysoké životné náklady, takže ani nemusia veľa vyrobiť, jedia kopec ovocia a zeleniny alebo si dajú nejakú ryžu,“ vymenoval. „Dokonca aj pre turistov je to tam lacné. My sme bývali na jednom ostrove a platili sme 120 českých korún za noc. Priemerne tam ubytovanie pre dvoch stojí 15 až 20 eur na noc. Tu by sme za to mali akurát turistickú ubytovňu,“ podotkol.

Že na cestách zažije nepríjemnosti, sa spevák podľa vlastných slov nebojí. „Myslím, že keď sa má človeku niečo stať, tak sa mu to stane aj doma na ulici. Keď som v pohode, aj keď sú ľudia vôkol mňa agresívni a neviem čo, keď im nedám zámienku a neprovokujem, s každým sa dá vyjsť, aj s najväčším blbcom,“ povedal známy hudobník. „Jasné, zažil som aj momenty, že to nebolo úplne príjemné, ale nikdy sa nič nestalo,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu