Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Merčiak nezvláda opilecký prešľap Plesníka: Marcel, takéhoto ťa nepoznáme!

Marcel Merčiak šéfuje Jánovi Plesníkovi, ktorý komentoval športový prenos v podnapitom stave. Zobraziť galériu (5)
Marcel Merčiak šéfuje Jánovi Plesníkovi, ktorý komentoval športový prenos v podnapitom stave.

BRATISLAVA - Toto tu ešte nebolo! V stredu večer komentoval Ján Plesník (58) športový zápas spôsobom, na aký u neho diváci verejnoprávnej televízie naozaj nie sú zvyknutí. Moderátorov prejav pôsobil, akoby informácie sprostredkovával priamo od stola v krčme. V tejto súvislosti sme kontaktovali jeho šéfa Marcela Merčiaka (39). Vedúci športovej redakcie si však s mediálnym záujmom o vzniknutú situáciu evidentne nevie dať rady - reagoval podráždene.

Poriadne šokoval! Ján Plesník patril k dlhoročným tváram verejnoprávnej televízie a je vnímaný ako skutočný profesionál. Sám bol kedysi aktívnym športovcom a spomedzi komentátorov má na svojom konte snáď najmenej slovných prešľapov. Svoju reputáciu si však v stredu večer dosť pokazil. 

Plesník divákov sprevádzal basketbalovým zápasom a podal pri tom výkon, aký by od neho nikto nečakal. Intonácia ako od krčmového štamgasta, koktanie a myšlienkové odbiehanie od diania na palubovke pobúrili mnohých divákov. RTVS ho po nejakom čase dokonca od mikrofónu odstavila a zvyšok priameho prenosu zverila Oľge Hamadejovej. 

Topky.sk preto zaujímalo, ako celú situáciu vníma jeho nadriadený - vedúci športovej redakcie Marcel Merčiak. „Nie, nemôžete so mnou hovoriť. Na komunikačnom oddelení vám budú odpovedať na to, čo sa chcete pýtať,” odbil nás ostro. Keď sme mu položili otázku, či k tomu ako šéf naozaj nechce niečo povedať, zložil telefón v polovici našej vety. Zdá sa teda, že túto výnimočnú situáciu príliš nezvláda a nevie si poradiť s mediálnym záujmom, ktorý je v tomto prípade pochopiteľne veľký. 

Celá vec sa vyjasnila až vo štvrtok podvečer. „Športový moderátor a komentátor Ján Plesník požiadal o ukončenie pracovného pomeru. RTVS jeho žiadosti vyhovela. Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika poďakoval Jánovi Plesníkovi za jeho dlhoročnú prácu pre verejnoprávnu televíziu,” povedala pre topky.sk PR manažérka inštitúcie Dominika Šulková. Jediné zaváhanie v dlhoročnej kariére tak vyšlo šporťáka poriadne draho. Podľa našich informácií to však týmto nehasne. Vraj zvažujú v RTVS aj vyvodenie ďalších dôsledkov voči Plesníkovi.

VIDEO: Ján Plesník moderoval v Košiciach v podnapitom stave.

Ján Plesník komentuje

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu