Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Konflikt dedinčanov kvôli seriálu Horná Dolná: Markíza rozhádala celú dedinu!

Hornej Dolnej sa podarilo rozhádať celú Novú Lehotu. Zobraziť galériu (4)
Hornej Dolnej sa podarilo rozhádať celú Novú Lehotu.

BRATISLAVA - Nepríjemná dohra! Nový markizácky seriál Horná Dolná sa teší obľube. A zatiaľ čo diváci sa pred obrazovkami bavia, do smiechu nie je obyvateľom dedinky Nová Lehota. Usadlosť, kde sa sitkom natáčal, totiž zmietajú susedské problémy. Problém je vraj v tom, že jedni závidia tým druhým televíznu účasť v programe. Vznikajú preto hádky a vzájomné ohováranie.

Seriál Horná Dolná sa na obrazovkách televízie Markíza objavuje od začiatku roka. Zatiaľ čo medzi divákmi si novinka našla veľa priaznivcov, v mieste natáčania o nej nechcú ani len počuť. Televíznemu štábu sa totiž za pár mesiacov natáčania podarilo rozhádať celú dedinu.

Za všetko vraj môže obyčajná závisť spôsobená tým, že v sitkome účinkujú iba niektorí obyvatelia. „V našej dedine žije veľa dôchodcov, takže nechodíme do práce a sme len doma. Keď prišiel do Novej Lehoty štáb televízie Markíza, tak sa pýtali ľudí, kto si chce zahrať. V podstate sa tam niektorí dedinčania ocitli len preto, že boli doma alebo pri bránke. Zbadali ženy a volali ich,“ prezradil pre denník Plus jeden deň obyvateľ dedinky neďaleko Trenčína. No a práve tí, ktorí sa pred kamery nedostali, nedokážu zniesť, že ich susedia sa nielenže objavili na obrazovkách, ale dokonca sa zoznámili so skutočnými hercami. 

Odvtedy sa v dedine všetko zmenilo. Medzi obyvateľmi panuje poriadne dusná atmosféra. „Bolo tu veselo, dobrá nálada. Niektorým sa to však nepáči, niektorí ohovárajú. Išiel som na autobus a jedna babka nepovedala ani ‚ň‛. Ani dobré ráno. Hnevá sa možno, že ju nezavolali, závidela,“ posťažoval sa pán Vendelín, ktorý sa nachádzal práve medzi tými, ktorí mali to šťastie a mohli si vyskúšať natáčanie sitkomu. A ktovie, možno za všetky rozbroje medzi miestnymi môžu aj peniaze. Veď dedinčania, ktorí sa mihli pred kamerami, dostali na deň 10 eur a tí, ktorí požičali na natáčanie svoje dvory, zinkasovali kráľovských 20 eur na hodinu. 

Poriadne nabrúsený však je aj kňaz Novej Lehoty. Tomu sa totiž nepáči, ako tvorcovia seriálu vykresľujú farára v podaní Mareka Majeského. Podľa neho je to hanobenie cirkvi a takýmto spôsobom vraj televízia potupuje vieru. Preto svojim ovečkám dokonca odporúča, aby Hornú Dolnú radšej ani nepozerali. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu