Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Silvester osobností nášho šoubiznisu: Nenávisť aj divné zvyky!

Táňa Pauhofová, Daniel Hůlka a Kamil Peteraj Zobraziť galériu (10)
Táňa Pauhofová, Daniel Hůlka a Kamil Peteraj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Posledný deň v roku trávia ľudia po celom svete rôzne. Niektorí ho veľkolepo slávia a vítajú ten nový, iní zas bujaré oslavy z duše neznášajú. Ako Silvester prežívajú známe tváre slovenského a českého šoubiznisu?

Orange Fashion
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky.sk)

Moderátor Braňo "Bruno" Ciberej Silvestra dopredu neplánuje, je to skôr rozhodnutie na poslednú chvíľu. „Ako každý rok, Silvester je vo hviezdach a bude zrejme do poslednej chvíle - buď párty roka v Bratislave, alebo niekde úplne inde. Zvyčajne sa rozhodujem na poslednú chvíľu,” povedal v rozhovore.

Začiatok roku 2015 je predo dvermi a tak, ako mnohí, aj on má svoje novoročné želanie. „V novom roku ma, dúfam, čaká veľa prekvapení, veľa cestovania, ktoré milujem a snáď s tým spojené spoznávanie nových a zaujímavých ľudí,“ prezradil známy moderátor.

Silvester osobností nášho šoubiznisu:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky.sk)
Česká herečka Anna Linhartová zvykne Silvestra oslavovať s dobrou kamarátkou, ktorá študuje v zahraničí a stretnúť sa im preto darí len veľmi zriedkavo. Zakaždým pritom vymyslia niečo neobvyklé. „Vždy Silvester trávime spolu a robíme nejaké divné veci. Raz sme sa napríklad rozhodli, že pôjdeme do bordelu, tak sme tam boli a pozerali sme na baby alebo sme len tak vyšliapali na horu Říp,“ povedala 20-ročná herečka v rozhovore. „Vždy robíme také netradičné veci. Ona je úplne skvelá,“ dodala. To, ako strávi posledné minúty tohto roka necháva rodáčka z Prahy podľa vlastných slov na náhodu.
Milo Kráľ
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Slovenský herec a spevák Milo Kráľ má zo Silvestra depresiu. „Silvestra nemám rád, nepáči sa mi to ’a teraz sa poďme baviť’ a just sa všetci idú baviť. Mám pocit, že z toho všetkého na mňa padá skôr depka,“ povedal v rozhovore. „No pokiaľ nie som v dave, kde je veľa ľudí, ale v komornom prostredí, tak je to úplne super,“ dodal.

Daniel Hůlka
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Známy český spevák Daniel Hůlka bude Silvester oslavovať s kamarátmi na dedine v Jevanoch, kde žije v dome po otcovi. „Budeme mať normálny večierok. Nie som mestský človek, nemám mesto rád, takže čo najviac času trávim doma medzi svojimi kamarátmi,“ povedal rodák z Prahy, ktorý sa v polovici deväťdesiatych rokov preslávil ako gróf Dracula v kultovom českom muzikáli. „Silvester bude normálny, zídeme sa, každý niečo dobré uvarí a potom si priťukneme na nový rok,“ priblížil Hůlka.

Spevák sa na uplynulé mesiace podľa vlastných slov pozerá s obrovskou vďakou. „Som rád, že som sa uzdravil, že po tých problémoch s pankreasom je to už dobré a môžem normálne pracovať. Mám z toho veľmi dobrý pocit,“ prezradil v rozhovore.

Kamil Peteraj
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Slovenský básnik a textár Kamil Peteraj Silvester neslávi. „Neviem, prečo si všetci myslia, že by práve na Silvestra mali chytiť nejakú dobrú náladu, však nech ju majú po celý rok. Nerozumiem, že všetci chodia takí zeuforizovaní, netreba podliehať tejto masovej somarine,“ povedal v rozhovore.

Rodený Bratislavčan podľa vlastných slov málokedy vydrží na Silvestra do polnoci. „Ja týmto masovým oslavám neholdujem, radšej chodím prvého januára o siedmej ráno do parku, do lesa alebo aj do mesta, idem sa prejsť. Robím to už tridsať rokov,“ prezradil známy textár. „To je úžasné, tí poslední zavýjajúci opilci, čo sa ozývajú a babičky šuchtajúce sa do kostola, to je pohľad! Takisto v parku je krásne. Nebehajú tam psy, je tam ticho,“ poznamenal Peteraj. 

Keď bol mladší, Silvestre však oslavoval. „Mali sme taký spolok, volalo sa to Spolok priateľov južnej jazernej kultúry, bolo to v Čunove a ja som bol jeho predsedom. Chodili sme na také miesto medzi kríkmi, kam vedelo trafiť len pár ľudí. Boli to ľudia, s ktorými sme sa stretávali na prechádzkach a nejako sme sa časom zblížili,“ priblížil 69-ročný básnik. „Vždy na Silvestra o druhej, tretej ráno zasadal spolok. Dohodli sme sa, niektorí doniesli slaninu, iní niečo na pitie a pekne sa opekalo. Vracali sme sa domov v hlbokej tme. Bolo to veľmi milé. A tí, čo nevedeli trafiť k ohňu, dostali indíciu: choďte za stĺpikom dymu, ktorý budete vidieť spoza kríkov,“ zaspomínal si.

Dušan Tarageľ
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)
Slovenský herec Dušan Tarageľ často hráva na Silvestra v divadle. „Silvestrovské predstavenia mám rád, vždy tam totiž trošku viac vyvádzame. Hrá sa o hodinu skôr, aby sa mohli ísť diváci už o deviatej niekam baviť. Nemusia stále sedieť doma pri telke. Podľa mňa sa človek musí nudiť, keď je na Silvestra celý deň doma,“ poznamenal herec v rozhovore. „Máme takých verných divákov, ktorí k nám chodia na Silvestra opakovane na tie isté predstavenia, lebo vedia, že tam vždy niečo vymyslíme, že uvidia niečo nové,“ dodal známy rodák z Pribyliny. Tento rok sa 66-ročný herec objaví na pôde Slovenského národného divadla v Shakespearovej komédii Skrotenie zlej ženy. „Hráme to už päť rokov a máme beznádejne vypredané. Hrám tam celkom veľkú úlohu,“ poznamenal.
Táňa Pauhofová
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Slovenská herečka Táňa Pauhofová Silvester nemá príliš v láske. „Neznášam Silvester a to, čo je okolo neho. On za to chudák nemôže, ale je to také násilné. Človek sa musí za každú cenu zabávať, a keď sa nezabáva, tak je proste trápny. To nemám rada,“ povedala v rozhovore.

Známa herečka sa namiesto búrlivých osláv chodieva na Silvestra snowboardovať do hôr. „Na horách to zvyčajne prejde ako normálny príjemný večer. Alebo chodím do zahraničia, niekam preč. Tým, že milujem cestovanie, tak to mám ako keby taký výlet a Silvester je len taká podružná záležitosť,“ poznamenala. Talentovaná rodáčka z Bratislavy podľa vlastných slov strávi aj tento prelom rokov za hranicami Slovenska. Kam sa však chystá, neprezradila.

Vlastina Svátková
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: CT)
Českej herečke a autorke Vlastine Svátkovej málokedy vyšiel Silvester podľa predstáv. „Zriedkakedy to bolo super a sranda. Buď som zaspala ešte pred polnocou alebo tam boli nejaké konflikty,“ prezradila v rozhovore. „Silvester je taký... nikdy neviete, ako to dopadne. Hlavne, keď sa stretne veľa ľudí a veľa alkoholu,“ dodala. Na oslavy v posledný deň roka si však útla blondínka podľa vlastných slov tak či tak veľmi nepotrpí. „Silvester môže byť, ale nemusí, je mi to jedno,“ podotkla. Ako prezradila, tento rok bude tráviť Silvester so svojimi deťmi. „Asi teda pôjdem skoro spať,“ zasmiala sa.
Alena Heribanová
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky.sk)

Posledný deň v roku má pre Alenu Heribanovú dvojakú príchuť. „Silvester má pre mňa vždy zvláštnu príchuť konca istoty starého roka, s ktorým som v harmónii žila a začiatok niečoho, čo ešte nie je isté, čo nepoznám. Vždy sa mi zdá jemne bolestné oslavovať zánik roka, ktorý mi veľa dal, v niečom ma podržal, ponúkol mi minimálne štyri pekné ročné obdobia, kopec skúseností, pár vrások, a oslavovať rok, ktorý sa práve rodí, a nevie, aké to má, a čoho sa v tomto niekedy chaotickom svete dožije,” povedala.

Spoločnosť jej na Silvestra budú robiť kamaráti. „Silvestra vždy oslavujeme s priateľmi, ktorí tomu pocitu rozumejú, väčšinou niekoľkohodinovou prechádzkou po lese, presnejšie zo Železnej studienky do Lamača a potom pri krbe, rozprávaní a spomienkach,” prezradila v rozhovore Heribanová. 

V novom roku plánuje pokračovať vo svojich snahách prezentovať slovenskú kultúru a šíriť dobré meno vo Viedni, kde pôsobí ako riaditeľka Slovenského inštitútu. „Snažím sa ostať verná svojej intuícii, skúsenostiam, ľuďom, tradíciám, vzťahom, ale rovnako si plánujem nové stretnutia, aktivity, cesty, zážitky. Vo Viedni, kde pôsobím, by som rada pokračovala v dobre naštartovanej prezentácii našej kultúry, vo vytváraní nových vzťahov s ľuďmi, ktorí nám pomáhajú, v šírení dobrého mena našich osobností, umelcov, našej krajiny, v novej ponuke našej mladosti, sviežosti a energie, ktorá nám nie je vlastná iba faktom, že Slovenská republika má iba 22 rokov života,” uzavrela.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu