Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Drsný útok na Banášovú lekárom Bukovským: Nechápem, o čo mu ide, tvrdí Adela!

Adela Banášová sa od dietológa Igora Bukovského dočkala tvrdej kritiky. Zobraziť galériu (6)
Adela Banášová sa od dietológa Igora Bukovského dočkala tvrdej kritiky. (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Toto nečakala! Adela Banášová (33) sa zdravému životnému štýlu venuje dlhé roky. A hoci sa ním aj verejne prezentuje, nikdy si kvôli tomu nevyslúžila žiadnu kritiku. Teda až doteraz. Známy slovenský dietológ Igor Bukovský (48) si totiž moderátorku zobral na paškál. Napísal jej otvorený list, v ktorom si rozhodne nekládol servítku pred ústa. Plavovláska nerozumie, prečo sa do nej lekár pustil.

Adela Banášová je dobre známa tým, že si zakladá na zdravom stravovaní. Tomu svoj život zasvätila ešte pred dlhými 11-rokmi. A pevne sa ho drží až dodnes. Je preto viac než prekvapujúce, že sa nájde niekto, kto by blondínke mohol v tejto súvislosti čokoľvek vytknúť. No predsa. Najznámejší slovenský dietológ Igor Bukovský má na moderátorku ťažké srdce.

Dôvod vysvetlil v otvorenom liste, ktorý zverejnil na stránke svojej kliniky a adresoval ho plavovláske. V ňom Banášovej vyčíta, že stratu svojho dieťaťa spája s jedením sóje, čím vlastne šíri klamstvá. „Hlavným dôvodom pre tento verejný list bolo, že z vašich vyjadrení jednoznačne vyplýva, že považujete konzumáciu sóje za (hlavnú?) príčinu straty svojho nenarodeného dieťaťa,“ píše Bukovský, ktorý ďalej v liste vysvetľuje, prečo sa jej tvrdenia nezakladajú na pravde. 

Na čo však známy dietológ v siahodlhom texte kladie najväčší dôraz, je, že moderátorka svoje pocity a názory vyjadruje verejne, čo podľa neho môže viesť k veľkým problémom - obdivovatelia si jej slová môžu osvojiť a budú sa nimi riadiť. „Verím, Adela, že ste sa ocitli v zástupe ľudí, ktorí prispievajú k šíreniu bludov len nevedomky a nechtiac. Chcem však, aby ste vedeli, že to môže mať aj skutočne vážne dôsledky: svojím konaním môžete vážne poškodiť zdravie mnohých ľudí,“ znejú slová v liste Bukovského. Lekár zároveň napísal, že Banášová urobila zo svojej intímnej životnej skúsenosti, ktorou strata dieťaťa rozhodne je, bulvárnu tému. A navyše so zlým záverom, ktorý komunikuje verejne. 

V tejto súvislosti sme oslovili aj samotnú moderátorku, aby sa k nevšednému útoku na svoju osobu vyjadrila. „Ten list som nečítala. No verím, že pánovi Bukovskému už dávno došlo, že je viac než čudné robiť takéto ťahy. Ale má medializáciu. Ak len o to išlo, rada som mu poslúžila svojím menom,“ povedala na margo Bukovského slov Banášová, ktorá berie tento slovný útok ako jeden veľký omyl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu