Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Široké stehná vs. krátke nohy: Aktuálne víťazky slovenských Miss očami odborníkov!

Laura Longauerová z Miss Slovensko (vľavo) vs. Silvia Prochádzková z Miss Universe SR Zobraziť galériu (12)
Laura Longauerová z Miss Slovensko (vľavo) vs. Silvia Prochádzková z Miss Universe SR

BRATISLAVA - Súboj kráľovien krásy! Po sobotnom galavečere máme opäť na Slovensku dve dievčatá s prívlastkom „najkrajšie”. Uznávaní odborníci pre topky.sk zhodnotili, aké sú prednosti a nedostatky Laury Longauerovej (18) z Miss Slovensko a Silvie Prochádzkovej (21) z Miss Universe SR. Ktorá víťazka má šancu presadiť sa? Vy svoj názor môžete vyjadriť v ankete pod článkom.

Laura Longauerová (18)

Miss Slovensko 2014

177 cm, 87-62-92

Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Silvia Prochádzková (21)

Miss Universe SR 2014

180 cm, 93-64-92

Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Patrik Suši Veselý, vizážista a vlasový stylista
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Vlasy: 

Obe majú vlasy ľahko tvarovateľné, ale obidvom chýba objem. Laure Longauerovej z Miss Slovensko by som zosvetlil končeky vlasov štýlom, akoby ich mala vyťahané od slnka. Miss Universe SR Silvia Prochádzková má príliš strapatý účes. Hriva na mňa pôsobí na prvý pohľad zničene.

Pleť: 

V oboch prípadoch ide o peknú mladú pleť. Myslím však, že dievčatám by pristalo prirodzenejšie líčenie, čo je aj aktuálny trend. Laura má tvár čistú, bez akné, no na fotografiách vyzerá mastnejšie. Jej obočie svojím tvarom a farbou pôsobí trochu neprirodzene a umelo. Silvia má pleť, ku ktorej tiež nemám výhrady. Má krásny úsmev a naozaj by som to nepreháňal s líčením a s príliš zvýraznenými očami. 

Zora Czoborová, cvičiteľka, bývalá fitneska
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Silvia Prochádzková, Miss Universe SR 2014

Už na prvý dojem je výnimočná - krásne vlasy, mandľové oči, plné pery, slovanské črty tváre a výrazné lícne kosti. Od začiatku bola mojou favoritkou. 

Postava: Toto je nádherná, sexi žena. Napriek tomu, že pôsobí - ako sa hovorí - ako krv a mlieko, má veľmi peknú, súmernú a pevnú postavu. Vidieť najmä na nohách, že pravidelne cvičí. Napriek tomu by som jej odporučila do svetovej súťaže zoštíhlieť, najmä v oblasti horných stehien, a vytvoriť väčší kontrast medzi pásom a bokmi, ktoré sú úzke. Musí v tréningoch zvýšiť počet opakovaní jednotlivých cvikov s nižšou hmotnosťou a zaradiť viac kardia. Mala by tiež prejsť na kvalitnejšiu stravu (pozor na nekvalitné tuky a množstvo sacharidov) a trošičku odvodniť (možno menej soliť). Neviem, koľko meria, ale stačia 2 až 4 kilá a môže zabojovať o vysoké priečky. Pozor ale, nohy sú trošku kratšie k trupu, takže na pódiu treba vždy čarovať s čo najvyššími podpätkami s platformou. 

Laura Longauerová, Miss Slovensko 2014

Má veľmi peknú, symetrickú tvár, taktiež krásne, zdravé vlasy, mandľové oči, malý noštek a dokonalé pery. Na prvý pohľad však nemá pre mňa ten „drive” a sexi podtón ako Silvia. 

Postava: Toto je klasická postava mladého dievčaťa, ktoré ťaží z génov a mladosti. Má peknú symetrickú stavbu kostí s mierne širšími bokmi, ale nemyslím, že sa venuje pravidelnému cvičeniu. Vidno to na jej svalovom tonuse a celkovom dojme schudnutej postavy docielenej skôr vďaka diéte než kombináciou pravidelného cvičenia a kvalitnej stravy. Túto súťaž som videla, takže viem, ako sa správali jej stehná a najmä zadoček pri chôdzi. Odporúčam na svetovú súťaž aspoň 3 mesiace poctivej práce so skúseným odborníkom. Pravidelné cvičenie by malo byť zamerané najmä na spevnenie postavy s dôrazom na pevný, guľatejší zadoček a horné stehná. Tiež by to chcelo plnšie, oblejšie tvarované ramená a pevnejšie paže. Plus upraviť stravu a pitný režim. Pôsobí dostatočne štíhlo, takže by už nemala chudnúť. 

PS: Dievčatá, dúfam, že sa neurazíte a moje slová skôr zoberiete ako dobre mienené rady. 

Alexandra Novotná, majiteľka kliniky krásy, autorka knihy Krása nemá vek
Široké stehná vs. krátke
Zobraziť galériu (12)

Laura Longauerová, Miss Slovensko 2014

Súmerná tvár s výraznejšími lícami je v súlade s peknými tmavými vlasmi a výraznými tmavými očami, baby face. Tejto tvári sa nedá nič vytknúť, ale nepatrí ani medzi príliš zapamätateľné typy. Výhodou sú nádherné lesklé zdravé vlasy s prirodzeným odtieňom vhodne dopĺňajúce farbu očí.  

Čo sa týka postavy, na niektorých fotografiách je zachytený ľahší stupeň celulitídy a trochu padnutý zadoček. Správna životospráva, lymfodrenážne masáže a lokálne prehriatie rádiofrekvenciou dokážu tento drobný nedostatok odstrániť za krátku dobu. 

Silvia Prochádzková, Miss Universe SR 2014

Toto je zvláštny typ ženy, pre mňa aristokratický druh krásy. Súmerná tvár so symetrickými črtami, veľké tmavé oči  a zvláštny tón farby vlasov, ktorý vytvára teplý medový efekt, robia dojem inakosti a ušľachtilej krásy. Ak je to práca kaderníka a jemného odtieňa farebného šampónu, treba pochváliť jeho voľbu. 

Pleť má svetlú, jemnú alabastrovú. V budúcnosti si bude vyžadovať pravidelnú starostlivosť a vyhýbanie sa slniečku, pretože tento typ pleti je vo všeobecnosti citlivejší na vonkajšie vplyvy. Ochrana pred UV žiarením je pre túto dámu alfa a omega. 

Ak ste zvedaví, ako vyzerali víťazky Miss Slovensko a Miss Universe SR za posledných 10 rokov a ktoré víťazia na plnej čiare, pozrite si ich na ženskom magazíne FEMINITY.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu