Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenská šialenosť odrovnala zahraničie: Bičanove ovce dobyli svet!

Ovce Andreja Bičana mali úspech nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Zobraziť galériu (6)
Ovce Andreja Bičana mali úspech nielen na Slovensku, ale aj vo svete. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Mimoriadny úspech! Prvý apríl sa na Slovensku niesol najmä v znamení bláznovstva, ktoré spískala verejnoprávna televízia. Moderátor Andrej Bičan (39) totiž počas viac ako 300 minútového živého prenosu rátal ovečky. Netradičný nápad ohúril nielen množstvo divákov, ale aj zahraničné médiá.

Špeciálne prvoaprílové vysielanie verejnoprávnej televízie malo u divákov pozitívne ohlasy. Rátanie skákajúcich ovečiek v priamom prenose totiž mnohých pobavilo a prekvapilo originalitou. „Chceli sme sa priblížiť najmä k mladej generácii, ktorá trávi čas na sociálnych sieťach, vo virtuálnom prostredí,” vysvetlil zámer tohto programu generálny riaditeľ Václav Mika.

Bláznivý nápad však okrem divákov ocenil aj britský denník The Guardian, ktorý Bičanove ovečky zaradil medzi najlepšie fóry tohto roka. „Nesmierne ma to teší,” reagoval na margo úspechu v zahraničí šéf RTVS.

Hoci mnohí diváci by radi uvítali nezvyčajný program aj ako pravidelnú reláciu, ovečky sa na obrazovku už nevrátia. „Prirodzene nejde o stabilný formát, ale o výnimočný počin, ktorý preukázal, že v RTVS nám nechýba ani zmysel pre humor. Ideálna šanca, ako to preukázať, je práve 1. apríl. Už teraz sa teším na budúci rok,” uzavrel Václav Mika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu