Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pyšná princezná prišla o jedinú dcéru: Pred smrťou prosila o pomoc!

Alena Vránová (vľavo), predstaviteľka rozprávkovej Pyšnej princeznej, prišla nedávno o svoju dcéru Markétu. S ňou však najlepšie vzťahy nemala. Zobraziť galériu (4)
Alena Vránová (vľavo), predstaviteľka rozprávkovej Pyšnej princeznej, prišla nedávno o svoju dcéru Markétu. S ňou však najlepšie vzťahy nemala.

PRAHA - Ťažký osud! Alena Vránová (82), predstaviteľka nezabudnuteľnej Pyšnej princeznej, prišla počas vianočných sviatkov o jedinú dcéru Markétu. Tá však so svojou matkou nemala najlepšie vzťahy. Hoci spočiatku sa herečka snažila dieťaťu pomôcť, jej snaha vyšla nazmar. Päťdesiatpäťročná Češka trpela alkoholovou demenciou a zlyhávali jej orgány, čo ju nakoniec stálo život. Tesne pred smrťou však prosila svoju slávnu mamu o pomoc.

Predstaviteľka legendárnej Pyšnej princeznej Alena Vránová prechádza skutočne ťažkých obdobím. Počas vianočných sviatkov totiž prišla o svoju jedinú dcéru Markétu Rážovú. Táto smutná informácia vyplávala na povrch až v týchto dňoch. Potomka mala herečka so svojim kolegom Vladimírom Rážom, predstaviteľom filmového kráľa Miloslava. Život jej jediného dieťaťa však ani zďaleka nepripomínal rozprávku. 

Markéta totiž dlhé roky trpela alkoholovou demenciou, zlyhávali jej obličky a pečeň, čo ju nakoniec stálo život. Pred dvoma rokmi dokonca upadla do kómy, v ktorej bola viac ako dva mesiace. „Nevedela som, čo sa deje, prebrala som sa potom až v príšernej LDN (pozn. red.: liečebňa dlhodobo chorých) v Humpolci. To nikomu neprajem. Bolo to príšerné,“ prezradila pre český portál blesk.cz pred časom Rážová.

Istý čas pobudla dokonca aj v psychiatrickej liečebni v Bohniciach, kde však odmietala ďalšiu starostlivosť. Všetky tieto jej životné trápenia nakoniec spôsobili, že herečkina dcéra prišla aj o byt a vraj skončila na ulici. „Moja dcéra Tereza mi byt predala. Povedala, že môj invalidný dôchodok nestačí na poplatky,“ netajila Markéta. 

Dcéra umeleckého páru však dobré vzťahy so svojou mamou rozhodne nemala - dlhodobo totiž spolu nekomunikovali. Rážová mala na herečku preto ťažké srdce. Najviac ju trápil predaný byt. „Keby mi vtedy mama povedala, že pridám ti 5000 Kč, tak som si byt mohla nechať,“ sťažovala sa tesne pred smrťou. Prominentnú matku však do poslednej chvíle prosila o pomoc. „Ahoj mami, obrátila som sa na Blesk len preto, aby som s tebou mohla komunikovať. Prosím po ôsmykrát. Prosím,“ odkazovala prostredníctvom českého denníka, no ani to jej nepomohlo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu