Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nespokojný Lukáš Latinák: Čo mu na Vianoce chýba a aký je jeho obľúbený zvyk?

Lukáš Latinák Zobraziť galériu (4)
Lukáš Latinák (Zdroj: Facebook, SITA)

BRATISLAVA - Obľúbený slovenský herec Lukáš Latinák, ktorý sa preslávil najmä svojím sympatickým zmyslom pre humor, si tento rok vianočnú atmosféru užíval až na tesne pred Štedrým dňom. A ako vyzerajú u Latinákovcov samotné vianočné sviatky?

"Teraz máme Vianoce už vlastné, len naša rodinka tu v Bratislave, čiže len Anička a Damián, no tak je to pekné, že sme sami rodina a oslavujeme, ale ja som furt nespokojný," povedal známy predstaviteľ Karola Hurku zo seriálu Profesionáli (2008), ktorému stále chýbajú "divokejšie" Vianoce z Hriňovej, kde vyrastal. "Mám zážitky z detstva a potrebujem mať okolo seba veľký rozruch, veľa ľudí, veľkú rodinu, mať pocit, že človek niekam patrí," uviedol.

Na Hriňovú i na Východ, odkiaľ pochádza jeho manželka, sa však vyberajú hneď po sviatkoch, a tak majú dostatok času užiť si všetkých svojich najbližších. "Vianoce máme tu v Bratislave a potom ideme na dva dni na Hriňovú, respektíve na Heľpu k starej materi, a potom ešte putujeme na Východ, na Spiš, odkiaľ je moja manželka. Tam ešte strávime chvíľku a potom si vymyslíme, čo ďalej, či bude nejaká lyžovačka alebo sánkovačka alebo nejaká guľovačka," prezradil Latinák. 

Od rodiny z Hriňovej si 36-ročný herec priniesol do Bratislavy naozaj unikátne tradície. "Chrípku. Raz som si doniesol z mojej rodiny na Vianoce chrípku. Bol to príjemný darček, aj to nebol príjemný darček..." povedal Latinák s poriadnou dávkou humoru. Doma si však na tradíciách dávajú naozaj záležať. "Pohádali sme sa celá rodina, ako sa zvykneme, lebo chlapi si vypili a ženy sa hnevali. Je to také neslovenské, ale traduje sa to. Že muži si vypijú a ženy sa hnevajú - tak to býva. A potom sa všetci tešia na Štefana, na štefánsku zábavu, kde sa môžu opiť všetci rovnako, aby si na druhý deň nemali čo vyčítať," vysvetlil s úsmevom. 

S manželkou Aničkou si však v Bratislave užívajú pokojnejšie Vianoce so všetkým, čo k tomu patrí - rybou, šalátom i kapustnicou. Jeho obľúbený zvyk si však adoptovali z východného Slovenska. "Výborný zvyk je na Východe - to je perfektné, treba dodržiavať tento rituál - že na druhý deň, 25., sa nič nerobí, nikam sa nechodí, návštevy sa neprijímajú. Proste zavretý dom, všetci môžu byť celý deň aj v pyžame a vyvalení povedzme pri telke a jediné, kde sa chodí, je chladnička alebo špajza," uzavrel obľúbený herec. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu