Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Otvorená spoveď Vittekovej: Pravda o krachu nášho manželstva s Robom!

Patrícia Vitteková priznala, že sa s manželom Róbertom rozišli. Zobraziť galériu (9)
Patrícia Vitteková priznala, že sa s manželom Róbertom rozišli.

BRATISLAVA - Rozprávka sa skončila! V máji tohto roka sa verejnosť dozvedela o prvých trhlinách vo vzťahu Patrície a Róberta Vittekovcov. V súčasnosti je deväťročný zväzok v troskách. Portálu topky.sk sa rozhodla manželka známeho futbalistu poskytnúť prvý a zároveň posledný rozhovor na túto tému. Prostredníctvom neho chce po trištvrte roku dohadov a fám o súkromí uviesť veci raz a navždy na pravú mieru.

Topky.sk: Aký je momentálne vzťah medzi vami a Robom?
Snažíme sa nájsť si cestu, aby sme dokázali byť minimálne dobrí priatelia a rodičia našich dvoch dcér, ako tomu bolo počas deviatich rokov manželstva.

Topky.sk: Podľa našich informácií už nežijete v jednej domácnosti...
Áno, je to pravda. Už niekoľko mesiacov netvoríme pár a niekoľko týždňov nebývame v jednej domácnosti. Rozhodla som sa tak ja, nakoľko som nemala naďalej záujem byť spolu s deťmi súčasťou bludného kruhu v jednej nekončiacej a príliš zamotanej fraške, kde sa pravda hľadala veľmi ťažko. Som človek, čo rozmýšľa srdcom aj hlavou, no vo vzťahu, kde sú deti, musíte pozerať na oveľa viac vecí ako je vlastná tvár a ego. V hre bolo príliš veľa faktorov a emócií. Obaja sme sa však zhodli na tom, že máme dve krásne deti, ktoré obaja milujeme a budeme aj naďalej vychovávať najlepšie ako vieme.

Topky.sk: Pár netvoríte niekoľko mesiacov a nebývate spolu pod jednou strechou. Prečo ste sa v médiách prezentovali ako šťastný pár?
Vzťah dvoch ľudí patrí medzi dvoch ľudí, či už so svojimi krásnymi alebo tienistými stránkami. Nemala som potrebu pretriasať tieto veci na verejnosti. Mám dve úžasné dcéry, ktoré boli vo svojom útlom veku príliš nepríjemne zatiahnuté do celej situácie. Nechcem, aby boli na ne vytvárané tlaky z vonkajšieho okolia tak, ako sa nám stalo práve teraz. Mojím jediným želaním je uchrániť ich v čo najväčšej možnej miere od tohto všetkého. Ich hlavičky sa ťažko vyrovnávajú so situáciami, ako sú cielene namierené fotoaparáty na letiskách a spoločenských akciách, ako aj pred bulvárom skresľovanou realitou. Nie sme prvý ani posledný pár v tomto rýchlom svete, kde hodnoty rodiny sa posúvajú na dolné priečky v hierarchii priorít. V duchu závidím tým párom, ktoré nie sú mediálne známe, že ich problémy dokážu zostať za dverami ich bytu, nemusia sa každé ráno báť otvoriť noviny so zaručenými informáciami ako aj pohľadmi pri bežnom nákupe, keď sa ma deti opýtajú: ‚Maminka, prečo sa tí ľudia tak na nás pozerajú?‛ Je ťažké byť súčasťou honu na čarodejnice, je to veľmi silný mediálny tlak a je to psychicky mimoriadne náročné. 

Topky.sk: Ako dlho prechádzal váš vzťah krízou?
Manželky sa, žiaľ, dozvedia tieto podstatné fakty ako posledné. Asi som bola jediná, kto nevidel žiadnu krízu. Ešte v marci som dostala po 9 rokoch manželstva romantické prekvapenie - druhý snubný prsteň, ktorý mi podaroval na našej oneskorene uskutočnenej svadobnej ceste. V máji ma moje deti videli prvýkrát plakať.

Topky.sk: Čo je dôvodom vášho rozchodu a odlúčenia?
Najradšej by som napísala jednu vetu ako v Amerike - nezlučiteľnosť pováh. Je to najjednoduchšie a najdiplomatickejšie vyjadrenie. Sme spolu deväť rokov a tak ako Robo priznal sám, zlomovým bodom boli jeho veľmi časté a náročné zranenia a moje pracovné nasadenie. Kým on ležal s jedným zo zranení v Turecku, ja som bola na belgicko-francúzskom turné. Ale vždy, keď som mohla, moja prvá cesta s deťmi viedla za ním kdekoľvek na svete.

Topky.sk: Čo hovoríte na nočné záťahy vášho manžela v meste?
Robo má 31 rokov, je otcom dvoch dcér. Jedine on sám by mal byť zodpovedný za to, čo robí, ako sa správa, a v akej spoločnosti sa momentálne cíti dobre. Chcem zostať veľkorysá, nesúdiť. Pokúšam sa pochopiť, že futbalová kariéra nie je len o úspechoch, ale aj rokoch driny, tlaku verejnosti a klubu, kde nemá čas si zažiť svoju mladosť.

Topky.sk: Do akej miery sa na vašom manželstve s Robom odzrkadlila jeho údajná aféra s jojkárskou redaktorkou Alexandrou Orviskou? Je pravda, že ste boli pred osudnou kauzou kamarátky? Nikdy ste sa k tomuto priamo nevyjadrili. Je pravda, že po tom, čo ste prišli o nenarodené bábätko, si dala ako fotku na sociálnom profile detskú fľašku?
Slečnu Orviskú som videla asi tak 4 krát v živote, vrátane letiska v Istanbule. Údajne sa vyjadrila, že keď nebude malý hokejista, bude malý futbalista. Toto bolo 3 dni po mojom potrate, o ktorom vedela a hneď nato odletela do Istanbulu. Rada by som túto tému raz a navždy uzavrela. Dotyčnej slečne prajem, aby našla svoju šťastnú cestu. Ak to má byť popularita, nech si ju vyskúša so všetkými stránkami.

Topky.sk: Stretávate sa s nejakým iným mužom?
Som majiteľka časopisu, organizujem Vittekcamp, mám produkčnú spoločnosť, takže stretávam sa s mnohými mužmi. Ale ak sa pýtate na nového partnera, nie, žiadneho nemám.

Topky.sk: Stretáva sa Robo s inou ženou?
To je otázka na Roba.

Topky.sk: Rozprávali ste sa aj o rozvode?
Nie.

Topky.sk: Ako budete spolu ďalej vychádzať?
Ako priatelia a rodičia našich deti a ako obchodní partneri. Vždy sme si pri našich aktivitách boli navzájom oporou a dohodli sme sa, že tak to bude aj naďalej.

Topky.sk: Čo vaše spoločné pracovné aktivity ako napríklad futbalový camp?
V pracovných veciach sme sa dohodli, že vyselektujeme súkromie. Naďalej fungujeme ako partneri a naše spoločne aktivity ako Vittekcamp, ktorý bol mimoriadne úspešný, v lete pod mojím vedením uskutočníme ako bol plánovaný. Deti, ktoré tento kemp navštívia už 3. krát, a ktorých rodičia mi píšu už teraz, sú veľkým záväzkom. Tento projekt, ktorý organizujem už tretí rok, je moja srdcová záležitosť.

Topky.sk: Kto vám je v najťažších chvíľach oporou?
Rodina, viera, láska, pravda, práca, deti a priatelia, ktorí vedia, aká naozaj som. Som vďačná Bohu a vesmíru za to, že veci, ktoré občas urobím v dobrej viere a nezištne len tak, sa mi vracajú v podobe ľudí a priateľov, ktorých mám okolo seba.

Topky.sk: Prečo ste sa rozhodli poskytnúť otvorený rozhovor práve teraz?
Raz a navždy by som rada uzavrela tému nášho nekonečného príbehu otázok. S ohľadom a rešpektom na moje deti, zdravie a rodinu. Vzťah rodiny patrí za dvere ich domácnosti. Tam sa odohráva ich život. Verím, že vzhľadom na blížiace sa sviatky pokoja budete aj vy brať ohľad na pokojný spánok a úsmev našich detí a budete chápať, že aj naďalej budem chrániť súkromie mojej rodiny. Vianoce určite strávime v rodinnom kruhu. Ďakujem veľmi pekne za pochopenie a želám pekné a ničím nerušené Vianoce.

Patrícia Vitteková je však poriadny kus ženy, ktorá o mužov núdzu nemá. V ženskom magazíne FEMINITY.sk si môžete pozrieť, ako sa stará o svoj vzhľad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu