Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Studenková zastavila čas: Neuveríte, ale tieto fotky delí 31 rokov!

Zdena Studenková má aj po 31 rokoch iskru a šarm. Zobraziť galériu (11)
Zdena Studenková má aj po 31 rokoch iskru a šarm.

BRATISLAVA - Zdena Studenková (59) bude mať v piatok trinásteho premiéru v divadelnej hre s názvom Leni. Hoci v žiadnom prípade nejde o komédiu, na snímkach z predstavenia umelkyňa uchvacuje rovnakým šarmom ako pred 31 rokmi v humornej snímke S tebou mě baví svět. Aj takýmto spôsobom vdýchla život režisérke obviňovanej zo spolupráce s Adolfom Hitlerom.

Ako to robí?! Zdena Studenková o pol roka oslávi okrúhlu šesťdesiatku. Niekedy však na nej nie je tento vek vôbec poznať. Napríklad na snímkach z inscenácie Leni doslova ohuruje. Je to až neuveriteľné, ale na usmiatych fotografiách pôsobí rovnako šarmantne ako 30 rokov dozadu vo filme S tebou mě baví svět.

Tentoraz ale o komédiu nejde. Na doskách Slovenského národného divadla bude mať totiž Zdena 13. decembra premiéru v hre Leni. Je to príbeh talentovanej režisérky Riefenstahlovej, ktorá nakrúcala dokumenty zo zjazdov Hitlerovej strany NSDAP. 

Úloha bola písaná známej blondínke priamo na telo. „Tvorcovia sa rozhodli, že som možno ten typ herečky, ten typ ženy, ktorý by bol vhodný na Leni Riefenstahl. Viete, že ja nie som človek defenzívny, že nie som priveľmi pokorná, tak možno práve môj naturel sa im hodil na to, aby to pre mňa napísali,” povedala nám Zdena. 

Pozorní diváci si v predstavení určite všimnú aj malé paralely medzi postavou režisérky a samotnou herečkou. Obe majú totiž o dosť mladších partnerov a obe pri práci vyžadujú od všetkých úplnú dokonalosť. „Áno, možno ten perfekcionizmus máme spoločný, aj to, že možno trochu viac dôležitosti pripisujem práci než iným veciam. Možno som niekedy tiež nekompromisná a aj poviem a spravím veci, ktoré vzápätí oľutujem,” priznala Studenková pre topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu