Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zlé správy pre Noru Mojsejovú zo súdu

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (4)
Nora Mojsejová

KOŠICE – Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvinenej Eleonóry Mojsejovej (54) proti rozhodnutiu prvostupňového súdu o vzatí do väzby. Informovala o tom hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Doložila, že obvinená zostáva aj naďalej vo väzbe pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov a spoluobvinených.

Súd 6. septembra 2013 rozhodol, že Eleonóra Mojsejová poputuje do vyšetrovacej väzby. Tento krok bol odôvodnený tým, aby vraj nemala dosah na svedkov v prípade neoprávneného obohacovania sa na daniach. Podnikateľka však tvrdí, že nikoho neovplyvňovala a dôvody na obmedzovanie svojej osobnej slobody nevidí. Jej právna zástupkyňa preto okamžite po verdikte podala odvolanie, súd však nevyhovel. 

Eleonóru Mojsejovú zatkli v utorok 3. septembra, dali ju do cely predbežného zadržania. Je obvinená z daňových podvodov. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH obvinení takto získali údajne vyše milión eur. Podnikateľka sa o kauzách spojených s jej osobou vyjadrila aj vo svojej knihe s názvom Narovinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu