Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Uplakaná Jakubisková je vinná za smrť chodcu: Vieme, ako bude pykať!

Deana Horváthová prišla na pojednávanie nenalíčená a strhaná. V pojednávacej miestnosti sa rozplakala. Zobraziť galériu (4)
Deana Horváthová prišla na pojednávanie nenalíčená a strhaná. V pojednávacej miestnosti sa rozplakala.

PRAHA - Deana Horváthová (55) sa po dvoch rokoch dostala pred súd za nehodu, pri ktorej podľa polície nedala prednosť chodcovi. Ten ťažkým zraneniam podľahol. Herečka sa podľa vlastných slov necítila vinná a v pojednávacej miestnosti sa dokonca rozplakala. Ani to jej však v očiach sudcu nepomohlo. Uznal ju totiž vinnou.

Deana Horváthová si v utorok vypočula rozsudok, aký nečakala. Počas celého pojednávania opakovala, že sa necíti vinná, no sudca si myslel opak. Jedinou útechou pre herečku je fakt, že nepôjde za mreže.

Namiesto hroziaceho 6-ročného väzenia dostala manželka Juraja Jakubiska inú odplatu za previnenie. Vyviazla s trestom na 2,5 roka so 4-ročnou podmienkou. Šoférovať nesmie takisto 4 roky. Pozostalým bolo navyše priznané odškodnenie vo výške približne 1,1 milióna českých korún (necelých 43 tisíc eur). Verdikt je zatiaľ neprávoplatný, Horváthová má možnosť odvolať sa.

Ako prebiehalo pojednávanie:

Herečka a producentka Deana Horváthová bola obvinená z usmrtenia z nedbanlivosti. Pred dvomi rokmi totiž na priechode pre chodcov zrazila 62-ročného muža, ktorý zraneniam podľahol. V utorok sa v tomto prípade konalo hlavné súdne pojednávanie, na ktorom sa očakával verdikt o jej vine či nevine.

Manželka režiséra Juraja Jakubiska prišla na súd celá v čiernom a nenalíčená. Jej tvár vyžarovala smútok. So smrťou chodca sa evidentne ešte úplne nevyrovnala. Navyše čelila hrozbe šesťročného väzenia. Sama však tvrdila, že nehode sa nedalo zabrániť a dúfala v oslobodzujúci rozsudok.

Počas súdneho konania sa rozrušená herečka podľa českých médií dokonca rozplakala. Roztraseným hlasom podávala aj svoje svedectvo o tom, že nemala šancu muža včas zazrieť kvôli prekážkam vo výhľade. „Keď som sa míňala s tým protiidúcim autom, tak tam ten človek vbehol. Priechod je na nešťastnom mieste. Myslím si, že nešťastie bolo, že tam bolo to auto. Ja som nemohla vôbec nič urobiť, hneď som začala brzdiť,” uviedla Deana premáhajúc plač.

V súdnej sieni odzneli dva posudky, ktoré sa v mnohom líšili. V treťom, kontrolnom, sa uvádzalo, že smrť si mohol chodec spôsobiť sám tým, že nečakane vstúpil na vozovku. Rozchádzali sa aj informácie o kontakte s pozostalými. „Napísala som im list, že ma to mrzí,” cituje Horváthovú iDnes.cz. Príbuzní zomrelého však uviedli, že ich kontaktovala len kvôli dohode, ako budú komunikovať s médiami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu