Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jakubiskovej idú v Čechách po krku: Chcú jej napariť 6 rokov!

Deana Horváthová Jakubisková bude obžalovaná. Zobraziť galériu (3)
Deana Horváthová Jakubisková bude obžalovaná.

PRAHA - Dospeli k záveru! Deana Horváthová-Jakubisková (54) minulý rok v októbri zrazila chodca prechádzajúceho cez cestu. Polícia po vyšetrovaní nehody teraz navrhla, aby bola herečka obvinená z usmrtenia z nedbanlivosti. Za to jej hrozí 6 rokov za mrežami.

Polícia navrhla obžalovať herečku Deanu Horváthovú-Jakubiskovú, ktorá minulý rok v októbri zrazila na priechode 62-ročného chodca. Muž svojim zraneniam na mieste podľahol. „Kriminalisti ženu vinia z usmrtenia z nedbanlivosti,” povedal pre ČTK hovorca pražskej polície Jan Daněk. Prominentnej vodičke hrozí až šesťročné väzenie.

Nehoda sa stala 17. októbra 2011 okolo 10:00 v pražskej Krči, na priechode bez semaforov. Jakubisková podľa polície nedala prednosť chodcovi, ktorý prechádzal cez cestu. Orientačná dychová skúška na prítomnosť alkoholu bola negatívna.

Manželka režiséra Juraja Jakubiska po nehode povedala pre český dennik Blesk, že nešla neprimeranou rýchlosťou. „Išla som po hlavnej, rozhliadla som sa na všetky strany a zrazu tam ten človek bol,” opísala incident.

Slovenská herečka Deana Horváthová-Jakubisková sa narodila 11. 3. 1958. Od roku 1994 sa venuje producentskej činnosti, produkuje najmä filmy svojho manžela, napríklad Bathory. K jej najznámejším filmovým úlohám patria Želmíra vo filme Sedím si na konári a je mi dobre, Nona v Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý alebo Verona v Nejasnej správe o konci sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu