Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Novinky o väznení Mojsejovej: Hrozí jej až 12 rokov!

Noru Mojsejovú čakajú náročné chvíle. Zobraziť galériu (5)
Noru Mojsejovú čakajú náročné chvíle.

KOŠICE – Nebude to mať ľahké! Noru Mojsejovú (54) včera okolo obeda zatkli na verejnosti muži zákona. Košická podnikateľka skončila v cele predbežného zadržania, kde podľa našich informácií strávila celú noc. Všetko nasvedčuje tomu, že za mrežami ešte nejaký čas pobudne. V prípade uznania viny jej dokonca hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Včera sme vás na topkách informovali, že Noru Mojsejovú okolo obeda zatkla polícia. Dôvodom sú obvinenia mediálne známej Košičanky. Podľa polície jej meno figuruje vo viacerých prípadoch daňových podvodov. Ako topky.sk zistili, podnikateľka strávila celú noc v cele predbežného zadržania. Tam by mala byť maximálne 48 hodín.

V súvislosti s aktuálnou kauzou nie je vylúčené, že Nora sa z CPZ-ky dostane do väznice. Musí to však schváliť prokurátor. „Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie obvinenej do väzby. Majú dôkazy, že ovplyvňovala svedkov v kauze podvodu,“ dozvedeli sme sa od nášho zdroja. O Mojsejovej osude by mal zajtra rozhodovať súd. Až do toho času by mala byť podnikateľka väznená. Nie je však vylúčené, že to bude podstatne dlhšie, kým sa prípad nevyrieši. Polícia totiž nechce, aby ovplyvňovala svedkov. Podobným spôsobom je uväznený napríklad aj expartner herečky Karin Haydu - Martin Rác. Ten je za mrežami už zhruba dva roky.

Mediálne známa Košičanka je obvinená z daňových podvodov. Organizovaná skupina, ktorej mala byť Mojsejová podľa vyšetrovateľov členkou, vytvárala falošné doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na základe nich mali inkasovať peniaze za odpočty DPH. Ide o sumu vyše milióna eur.

V podobne nezávideniahodnej situácii sa Nora neocitla po prvýkrát. V lete 2009 vykonali muži zákona raziu v sídle jej firmy a taktiež v dome na Pereši. Následne nato bola prevezená do Banskej Bystrice, kde po pobyte v CPZ vypovedala pred vyšetrovateľom. Tému súdnych prieťahov Mojsejová neobišla ani vo svojej knihe Narovinu, kde priblížila svoj názor na kauzy okolo jej osoby.

O tom, že Nora Mojsejová stále prekvapuje, sa môžete presvedčiť aj na ženskom magazíne FEMINITY.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu