Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jojka zaskočila divákov: Na obraz pustili všetko!

Moderátori jojkárskeho spravodajstva budú najbližší týždeň moderovať z provizórnych priestorov. Zobraziť galériu (5)
Moderátori jojkárskeho spravodajstva budú najbližší týždeň moderovať z provizórnych priestorov. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Tak toto bežne nevidíme! Televízia Joj v týchto dňoch prechádza výraznými zmenami vo svojom spravodajstve. Okrem pripravovania novej relácie s názvom Veľké noviny menia aj svoj vizuál a inovujú štúdiá. Práve preto sa včera divákom naskytol pohľad na to, čo bežne na obrazovkách televízie nevidia. Moderátori jojkárkych Novín vysielali priamo z redakcie, kde v pozadí nerušene pracovali ostatní redaktori.

O zmenách v spravodajstve televízie Joj sa hovorí už dlhšiu dobu. Dve relácie o novinkách z domova aj zo sveta nahradí od septembra už iba jedna s názvom Veľké noviny. Na obrazovkách sa bude objavovať od 19:00, preto sa obľúbený program Krimi presúva na stanicu Joj Plus, kde dostane aj nový vysielací čas. No to zďaleka nie je všetko, čo si pre nás Jojka pripravila. Na Kolibe sa totiž rozhodli, že okrem svojich programov vynovia aj staré vysielacie štúdiá.

Diváci sa preto včera mohli stať svedkami ich provizórneho riešenia - moderátori vysielali priamo z redakcie. Na obrazovkách sa tak objavilo aj to, čo na nich bežne nevidno. „Ako vidíte, aj my budeme v nasledujúcich dňoch vysielať z týchto priestorov. Staré štúdio neexistuje, nové sa ešte len pripravuje, takže to s nami vydržíte aj tu v našom newsroome,“ oznámili divákom dočasnú zmenu moderátori Novín Tv Joj. Okrem nich si však na svoje správanie a výzor museli dávať pozor aj ostatní redaktori, ktorých bolo vidno. Kamera totiž snímala úplne celé dianie v kancelárii.

Tváre televízie Joj si však tento spôsob vysielania pochvaľujú. „Je to celkom príjemná zmena. Aj predtým sme robili upútavky v stoji a mám to rada. Človek sa cíti voľnejšie. A naši kameramani, osvetľovači a zvukári sú fakt profesionáli, takže za pár hodín nám vytvorili podmienky úplne totožné so štúdiom. Okrem toho máme blízko stoly s počítačmi, takže si tam môžeme kedykoľvek sadnúť. Je to fajn, pohybujú sa tam kolegovia z redakcie, sme tam ako doma. Ako keby sme pracovali z obývačky. Ale nechceme tak vysielať navždy. Tešíme sa už na nové štúdio,“ povedala pre topky.sk Adriana Kmotríková.

Reakcie divákov na túto dočasnú zmenu sú však rôzne. „Mne sa to veľmi páčilo a verím, že to tak aj ostane, len tak ďalej. Super,“ znel jeden z komentárov na fanúšikovskej stránke televízie Joj. Ale našli sa aj takí, ktorí nové priestory vysielania kritizovali. „Mne sa to nepáčilo. Divák je rušený behaním v pozadí pracovníčok a pracovníkov v kraťasoch. Také bez úrovne. Pripadá mi to, ako narýchlo zbúchané noviny, rýchlo odrapotať postojačky. Nie sme zvedaví, čo robia zamestnanci a ako sa tvária a behajú hore dole,“ znel odlišný názor. Ide však iba o dočasné riešenie a už o týždeň sa zoznámime s novou spravodajskou reláciou vo vynovených priestoroch štúdia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu