Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nezvestný huslista z Drišľaku: Tajomstvo psychického zlyhania!

Ľubomír Gális nehrával s kapelou už od začiatku roka. Položila ho totiž otcova smrť. Zobraziť galériu (5)
Ľubomír Gális nehrával s kapelou už od začiatku roka. Položila ho totiž otcova smrť.

VRANOV NAD TOPĽOU – Položila ho smrť otca! Fanúšikovia obľúbenej východniarskej skupiny Drišľak sú v šoku. Huslista Ľubomír Gális (44) je už tretí deň nezvestný. Jeho najbližší sa obávajú toho najhoršieho. Hudobník strávil dve noci v chladnom lese, čo by sa mohlo podpísať na jeho zdravotnom stave. Kapelník Viliam Kalman nám v súvislosti s tým prezradil, že jeho kolega bojoval s psychickými problémami už dlhodobo.

Dni a noci plné strachu! Celý vranovský okres je v týchto dňoch v pozore. Dôvodom je zmiznutie Ľubomíra Gálisa, ktorý je nezvestný od stredajšieho predpoludnia. Huslista z kapely Drišľak odišiel z domu bosý. Oblečené mal len trenírky a mikinu. V tomto nepriaznivom počasí by to mohlo mať za následok aj podchladenie.

 „Všetci sa už obávajú toho najhoršieho. Strávil vonku dve noci v dosť nízkych teplotách. Policajtov po meste prakticky ani nie je vidno,“ dozvedeli sme sa od nášho zdroja. V súvislosti s hudobníkovým zmiznutím sme oslovili aj jeho kolegu Viliama Kalmana. „Zatiaľ nie je nič nové. Stále ho hľadáme tak naslepo, nespali sme už dve noci. Ideme po miestach, ku ktorým by mohol mať nejakú citovú väzbu, či spomienku z detstva. Máme veľa ochotných ľudí, ktorí nám pomáhajú, za čo im veľmi ďakujeme. Rovnako tak aj polícii, chlapci makajú a robia maximum,“ povedal nám k tomu umelec.

Kapela by mala mať zajtra vystúpenie. Kalmana sme sa preto opýtali, či ho odohrajú aj bez Gálisa. „On s nami nehrával už od nového roku. Zomrel mu otec a on sa vlastne odvtedy trápil. Mal problémy dlhodobo, ale prevalilo sa to až teraz. Zastupoval za neho kamarát,“ povedal nám Viliam.  Ako tiež dodal, sobotňajší koncert majú v pláne odohrať. „Sme z toho veľmi smutní. Nechceme ale sklamať našich fanúšikov alebo robiť problémy organizátorom. Odohráme koncert a vraciame sa späť. No dúfam, že už dnes sa nám ho podarí nájsť,“ uzavrel s nádejou v hlase umelec.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu