Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Deň po smrti huslistu Gálisa (†44): Drišľak koncertoval, honorár pôjde na charitu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB)

TERCHOVÁ – Ľudia odchádzajú, no spomienky ostávajú. Hudobníci z východniarskej skupiny Drišľak sa museli vyrovnávať s obrovskou stratou po tom, čo ich kolegu Ľubomíra Gálisa (†44) našli obeseného v lese. Veľa času na utrasenie myšlienok a návratu do reality však nemali. Len deň po tragédii koncertovali na Majstrovstvách sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek v Terchovej. Verných fanúšikov nesklamali a honorár dali na dobrú vec.

Nedeľňajší koncert v Terchovej sa niesol v rovnakom duchu ako všetky drišľakovské. Skvelá hudba, humor a zábava. Nikto by nepovedal, že len deň predtým ich navždy opustil nenahraditeľný kolega Ľubomír Gális, ktorý svoj život dobrovoľne ukončil v lese neďaleko svojho domu. Počas koncertu o tragédii nepadlo ani slovo, vždy usmiate tváre kapelníkov však chvíľami nedokázali ukrývať smútok a žiaľ.

Verných fanúšikov nesklamali a ich radosť si užívali. Terchovský koncert sa však predsa len sčasti niesol v duchu pamiatky na huslistu. Hudobníci si totiž honorár získaný na bryndzových majstrovstvách nenechajú pre seba. Rozhodli sa ho darovať trom deťom nebohého Gálisa, ktoré sa len ťažko vyrovnávajú so stratou otca.

Ľubomíra Gálisa našli v piatok popoludní obeseného v lese. "Bol nájdený mŕtvy medzi sídliskom 1. mája a vinicami v lesnom poraste," uviedla Jana Migaľová. Polícia po hudobníkovi pátrala od stredajšieho dopoludnia, kedy nebadane odišiel z domu bez dokladov a bosý. Pátrali po ňom desiatky policajtov so psovodmi, zapojil sa dokonca aj vojenský vrtuľník a lesy  v okolí Vranova nad Topľou prečesávali aj dobrovoľníci. Do hľadania nezvestného huslistu sa zapojili aj jeho kolegovia z Drišľaku, ktorí do poslednej chvíle verili, že sa nájde živý a zdravý, no dnes popoludní sa naplnili ich najhoršie obavy.

Prečo sa rozhodol so životom tak radikálne skoncovať, nikto netuší. Jeho kolegovia z kapely však priznali, že v poslednom čase trpel psychickými problémami. „On s nami nehrával už od nového roku. Zomrel mu otec a on sa vlastne odvtedy trápil. Mal problémy dlhodobo, ale prevalilo sa to až teraz. Zastupoval za neho kamarát,“ povedal nám Ľubov kolega Viliam Kalman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu