Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Reakcie na smrť huslistu (†44) z Drišľaku: Dojemné odkazy verných fanúšikov!

Zobraziť galériu (2)

VRANOV NAD TOPĽOU – Prečo? Túto otázku si kladie každý, komu bol blízky známy hudobník zo skupiny Drišľak Ľubomír Gális (†44), ktorý sa v piatok rozhodol dobrovoľne ukončiť svoju životnú púť. Svojím talentom a ľudským prístupom si získal srdcia fanúšikov po celom Slovensku aj v zahraničí. Tí mu teraz po náhlej smrti posielajú do neba odkazy plné smútku a bolesti.

„Prečo je ten Boh taký, keď to dopustil?“ pýta sa Peter na stránke východniarskej skupiny Drišľak, ktorú po nečakanej smrti ich člena Ľubomíra, zavalili odkazy smútiacich fanúšikov. Nikto z nich si nevie vysvetliť, prečo práve on musel tak náhle z tohto sveta odísť. „Úprimnú sústrasť chlapi. Len veľmi ťažko uveriť tomu, čo sa stalo. Ďakujem Ľubovi, že ma priviedol k husliam a nikdy na neho nezabudnem,“ píše ďalší z nich.

V srdciach hudobných priaznivcov ostala po smrti huslistu veľká diera. „Odišiel vzácny človek. Mladý, inteligentný, vzdelaný, kamarátsky, talentovaný. Nikdy na Ľubka nezabudneme! Máme fotky, máme videá, máme ho v pamäti a v srdci zapísaného,“ posiela odkaz do neba prispievateľ s prezývkou stevard.

Ľubo (vpravo) s kolegami z Drišľaku na výlete v uSA
Zobraziť galériu (2)
Ľubo (vpravo) s kolegami z Drišľaku na výlete v uSA  (Zdroj: drislak.sk)

Ľubomíra Gálisa našli v piatok popoludní obeseného v lese. "Bol nájdený mŕtvy medzi sídliskom 1. mája a vinicami v lesnom poraste," uviedla Jana Migaľová. Polícia po hudobníkovi pátrala od stredajšieho dopoludnia, kedy nebadane odišiel z domu bez dokladov a bosý. Pátrali po ňom desiatky policajtov so psovodmi, zapojil sa dokonca aj vojenský vrtuľník a lesy  v okolí Vranova nad Topľou prečesávali aj dobrovoľníci. Do hľadania nezvestného huslistu sa zapojili aj jeho kolegovia z Drišľaku, ktorí do poslednej chvíle verili, že sa nájde živý a zdravý, no dnes popoludní sa naplnili ich najhoršie obavy.

Prečo sa rozhodol so životom tak radikálne skoncovať, nikto netuší. Jeho kolegovia z kapely však priznali, že v poslednom čase trpel psychickými problémami. „On s nami nehrával už od nového roku. Zomrel mu otec a on sa vlastne odvtedy trápil. Mal problémy dlhodobo, ale prevalilo sa to až teraz. Zastupoval za neho kamarát,“ povedal nám Ľubov kolega Viliam Kalman. Po nebohom hudobníkovi ostala manželka a tri deti - syn a dve dcéry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu