Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšia tragédia vo svete umelcov: Známeho flautistu (†50) našli s prestrelenou hlavou!

Nebohý umelec Daniel Janikovič Zobraziť galériu (2)
Nebohý umelec Daniel Janikovič (Zdroj: Juraj Bartoš, SITA)

BRATISLAVA - Len dva týždne po tom, čo so svojím životom skoncoval známy herec, režisér a hudobník Peter Mankovecký (†45), prišiel slovenský svet umelcov o ďalšiu osobnosť. Daniela Janikoviča (†50), prvého flautistu orchestra Slovenskej filharmónie, našli v pondelok večer mŕtveho v jednej z garáží na bratislavských Dlhých Dieloch. Umelec mal prestrelenú hlavu a vedľa tela položenú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe.

V pondelok okolo 21. hodiny zaznela z garáží na Majerníkovej ulici streľba, po ktorej ostal na zemi ležať  slávny flautista Daniel Janikovič. Jeho nehybné telo ležiace vedľa auta našla šokovaná manželka s dcérou, ktoré okamžite zalarmovali záchranárov, no umelcovi už nebolo pomoci. "Privolaný súdny lekár na mieste zistil, že muž utrpel strelné poranenie v spánkovej časti hlavy," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Či si hlavu Janikovič prestrelil sám, alebo mu na druhý svet niekto dopomohol, zatiaľ ostáva záhadou. Viac svetla do tragickej udalosti by mohla vniesť nariadená pitva. Na mieste policajti našli aj zbraň, z ktorej pravdepodobne padol smrteľný výstrel, patrila umelcovi. "Na mieste policajti zaistili zbraň a zaslali na expertízu. Išlo o krátku guľovú zbraň, ktorú mal nebohý v legálnej držbe," dodala Kurucová. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Ak sa potvrdí, že Janikovič si na život siahol sám, trestné stíhanie bude zastavené.

Daniel Janikovič dodnes zastáva post prvého flautistu orchestra Slovenskej filharmónie. Pôsobil aj ako prvý flautista Orquestra Simfonika de Malaga v Španielsku a umelecky spolupracoval aj s mnohými ďalšími zahraničnými orchestrami.

V priebehu dvoch týždňov opustila kruhy slovenských umelcov už druhá osobnosť. Prvý májový týždeň spáchal samovraždu uznávaný herec, režisér a dramaturg a skladateľ hudby Peter Mankovecký. Bol ženatý a mal tri deti. V pondelok (6. mája) sa vo svojom byte na Trnavskej ulici obesil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu