Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Takúto hanbu si po smrti nezaslúžil: Herec Bindas v prepadnutom hrobe!

Herec Eduard Bindas spočíva v neupravenom, prepadnutom hrobe so starými kvetmi. Zobraziť galériu (8)
Herec Eduard Bindas spočíva v neupravenom, prepadnutom hrobe so starými kvetmi.

BRATISLAVA - Nikto sa o neho nestará! Herec Eduard Bindas (†86) zomrel koncom októbra 2012. O jeho smrti sa však dozvedel málokto. Jeho príbuzní ho totiž pochovali v úplnom utajení. Smutné však je, že zrejme nikto nemá záujem udržiavať umelcov hrob. Po troch mesiacoch od úmrtia je miesto posledného odpočinku v Slávičom údolí prepadnuté a evidentne na ňom za tú dobu nepribudli ani žiadne kvety. Málokto by povedal, že tam spočívajú ostatky známeho človeka, ktorý odišiel z tohto sveta v podstate iba nedávno.

Nikto tam nechodí?! Topky.sk začiatkom novembra priniesli správu o smrti herca Eduarda Bindasa. V tom čase už bol aj pochovaný, čo sa zrealizovalo v úplnom utajení. „Mali sme zakázané o tom hovoriť, rodina si to neželala,” povedali nám vtedy v Slávičom údolí.

Podľa bývalých kolegov boli na vine zlé pomery, ktoré v rodine Bindasovcov vládli. „Eduard bol z narušených vzťahov nešťastný,” povedal nám napríklad Andy Hryc. Umelec sa preto prakticky stiahol z verejného života, radšej sa nestretával ani s kamarátmi. Nemal totiž v povahe sťažovať sa.

Zlé vzťahy medzi najbližšími sa však prejavujú aj na mieste posledného odpočinku známeho herca. Od jeho smrti ubehli len tri mesiace a jeho hrob vyzerá staro a zanedbano. Pravdou síce je, že osadenie mramorovej dosky a náhrobku trvá dlhší čas, no vyzerá to tak, akoby sa príbuzní o hrobové miesto absolútne nestarali.

Zemina je prepadnutá, a tak nad pochovaným divadelníkom nie je žiadna tradičná vyvýšenina, ale len jama. A o obsypaní kvetmi tiež nemôže byť reč. Podľa všetkého sú v prepadline len umelé kalie spred troch mesiacov. Otázne tiež je, či vôbec niekto za ten čas na tomto mieste vôbec zapálil sviečku. Toto si umelec Bindasovho formátu určite nezaslúžil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu