Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Škandál v Jojke kvôli Slávikovmu gaypornu: Po zákaze príde pomsta!

Seriál Jakuba Kronera, v ktorom sa objavil aj kreslený Jaro Slávik, na Jojke skončil. Zobraziť galériu (8)
Seriál Jakuba Kronera, v ktorom sa objavil aj kreslený Jaro Slávik, na Jojke skončil.

BRATISLAVA - Na nože?! Televízia Joj odvysielala uplynulý víkend po niekoľkomesačnej prestávke 4 nové časti seriálu Lokal TV. Fanúšikovia, ktorí sa tešili na pokračovanie kresleného počinu, však budú sklamaní. Ďalšie epizódy sa totiž na obrazovku nedostanú. Dôvod? Kompetentní na Kolibe už s tvorcami spolupracovať nechcú. Jednou z príčin je aj to, že sa kreatívci ostro pustili do porotcu talentovej šou Jara Slávika (38). Animátori preto sľubujú pomstu.

Koniec! Minulý rok v decembri uviedla televízia Joj s veľkým úspechom animovaný seriál Lokal TV. Počas uplynulého víkendu sa na obrazovky dostali nové časti. Ako sme však zistili, ďalšie už nebudú.

Podľa našich informácií došlo k problémom medzi tvorcami parodického seriálu a televíziou na Kolibe. Potvrdil nám to aj hovorca Jozef Gogola. „Neboli schopní dodať viac ako 4 epizódy za rok. Problém sme mali aj s časovým sklzom dodania materiálov. Spoluprácu na ďalších častiach sme preto prehodnotili,” povedal nám vedúci PR oddelenia.

Vzťahy ale pošramotil aj úsek jednej z nedeľných častí, ktorá sa venovala aj Jarovi Slávikovi a jeho kauze s gaypornom. Niektoré zábery, o ktorých topky písali, boli pre televíziu natoľko neprípustné, že sa ich rozhodli krátko pred odvysielaním vystrihnúť. „Pôvodná verzia bola cez hranicu toho, čo sme ochotní uniesť ako humor a autorov sme o tom informovali, vyjadril sa pre nás Gogola. Diváci teda nevideli pasáž, na ktorej si animovaný Slávo Jarík odnáša kresleného hrdinu na rukách do vlakového vagónu, kde sa oddali sexu. 

Tento krok ale tvorcov neskutočne pobúril. „Ako umelci v slobodnej krajine sme zásadne proti cenzúre, pretože naše názory chceme vyjadrovať cez naše diela. Cenzúra je krok späť do minulosti,” reagoval na našu otázku k tejto téme režisér Jakub Kroner. Ako tvrdí, s Jojkou vraj nemali žiadnu dohodu ohľadom povolenej a nedovolenej paródie na tváre televízie.

Mladí ľudia, ktorí seriál pripravovali, sa napriek všetkému rozhodli, že v tvorbe budú pokračovať ďalej. Nové časti budú k dispozícii na internete. A práve tam sa odohrá aj istá forma pomsty. „Práve pracujeme na desiatom dieli, ktorý odpremiérujeme v roku 2013 na našej webovej stránke. Ten sa venuje aj televízii Joj. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť,” prezradil nám Kroner. Snáď sa im bude vo virtuálnom svete dariť. Z televízie totiž presakujú správy o nízkej sledovanosti nových epizód.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu