Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Desivý pád z 2 metrov priamo na hlavu: Stačilo málo a Vajda by zomrel!

Jozef Vajda padal z koňa priamo na hlavu. Keby nezachoval duchaprítomnosť, mohlo to skončiť tragicky. Zobraziť galériu (8)
Jozef Vajda padal z koňa priamo na hlavu. Keby nezachoval duchaprítomnosť, mohlo to skončiť tragicky.

BRATISLAVA - Stáli pri ňom všetci anjeli strážni! Herec Jozef Vajda (57) sa nikdy netajil tým, že je veľkým milovníkom koní. Pre tieto nespútané zvieratá má slabosť už odmalička. Počas nedávneho nakrúcania však známy umelec na svoju záľubu takmer doplatil životom.

Štáb ani nedýchal! Aj keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, herecká profesia vie byť poriadne nebezpečná. Svoje o tom vie aj Jozef Vajda, ktorý zažil počas nedávneho nakrúcania poriadne desivé chvíle. Dramatická situácia nastala na pľaci markizáckeho seriálu Horúca krv, kde stvárňuje majiteľa ranča. V jednej zo scén mal na štvornohom tátošovi cválať po ohrade. A to sa mu takmer stalo osudným.

Počas klusu sa zviera začalo správať inak, než herec očakával. Výsledok? Z približne dvojmetrovej výšky letel Vajda zo sedla rovno na hlavu. „Kôň odmietol poslušnosť,“ vysvetlil nám herec príčinu pádu. Hoci v danej chvíli celému štábu stuhla krv v žilách, Vajda nestratil duchaprítomnosť. „Keď sa niečo takéto stane a letíte cez hlavu toho zvieraťa, musíte ísť do kotúľa,“ prezradil umelec, ktorý sa zachoval ako kaskadér. 

Po tom, čo vstal, ihneď naskočil späť do sedla. „Pred desiatkami rokov som už podobne spadol. Vtedy mi môj tréner Andrej Glatz povedal – „Sadni si hneď na koňa, lebo sa ne neho už nikdy nevrátiš!“ – a tejto rady som sa držal aj teraz,“ poznamenal rodák zo Žiliny, ktorý je vo svojom veku stále vo skvelej forme. 

Sympatickému hercovi sa našťastie nič nestalo. Keby však počas pádu spanikáril a zľakol sa, mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Nedajbože by si zlomil väz a zomrel. V tom "lepšom" prípade mohol skončiť ako herec Christopher Reeve (†52), ktorý sa preslávil v úlohe Supermana. Americká hviezda po rovnakom páde z koňa ochrnula.

TOPKY TV: Herec Jozef Vajda nepríjemne letel z koňa. Keď to tvorcovia videli, tuhla im krv v žilách. Zábery pádu boli odvysielané v sobotňajšej časti Smotánky.

Pád Jozefa Vajdu z koňa

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu