Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Otec mŕtveho Kubka z Modrého z neba: Trpké víťazstvo a slzy!

Stanislavovi Lettrichovi pred týždňom zomrel syn Jakub. Cenu Otec roka preberal so slzami. Zobraziť galériu (20)
Stanislavovi Lettrichovi pred týždňom zomrel syn Jakub. Cenu Otec roka preberal so slzami.

BRATISLAVA - Stanislav Lettrich sa do nedele staral o svojho syna Jakuba († 15) s onkologickou diagnózou. Po účinkovaní v relácii Modré z neba ho tvorcovia nominovali do ankety Otec roka. Vilo Rozboril ocenil jeho obetavosť a neuveriteľnú starostlivosť o milované dieťa. Bohužiaľ, odovzdávania cien sa už Kubko nedožil a jeho rodič nedokázal pri preberaní ocenenia zadržať slzy.

V piatok 15. júna 2012 o 16.00 hod sa v bratislavskom Zichyho paláci uskutočnila slávnosť, na ktorej boli vyhlásené výsledky 22. ročníka ankety Otec roka. Na základe hlasovania čitateľov, ktoré bolo ukončené pol hodiny pred slávnostným vyhlásením, redakcia ženského týždenníka ocenila ako víťaza ankety Otec roka Stanislava Lettricha z Dubového pri Turčianskych Tepliciach.

Ten bol nominovaný ako tip relácie Modré z neba. Stanislavovi Lettrichovi po rozvode súd zveril do výchovy syna, ktorý sa pred dvomi rokmi stal onkologickým pacientom. Otec sa obetavo sám staral o chlapca do posledných chvíľ jeho života. Pätnásťročný Jakub, žiaľ, v nedeľu 10. júna svoj boj o život prehral. A tak víťazstvo malo pre Otca roka trpkú príchuť. Niekoľkokrát pri spomienke na svoje mŕtve dieťa neudržal slzy.

Modré z neba sa príbehu Jakuba venovalo v niekoľkých vydaniach. V septembri jemu a jeho otcovi totiž Vilo Rozboril plnil sen o aute. Vozidlo chceli kvôli cestám z Turca do bratislavskej nemocnice. List s prosbou vtedy napísal Andrej, ktorý Jakuba spoznal na onkológii. Obaja chlapci prišli kvôli nádorom o nohy.

V apríli 2012 zas Jakub figuroval v Modrom z neba ako ten, čo sny plní. Vysníval pre svojho kamaráta bezbariérovú kúpeľňu. A do tretice Rozboril usporiadal pre chlapca oneskorenú narodeninovú oslavu s Mirom Šatanom a ďalšími hokejistami. Do štúdia sa však Kubo nedostavil, v tom čase už bol od siedmeho stavca ochrnutý. Všetci mu preto blahoželali v nemocnici na onkológii.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu