Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kubko (†15) z Modrého z neba zomrel na rakovinu: Tvrdá rana aj pre Vila!

Vilo Rozboril (vľavo) smúti za Jakubom Lettrichom (†15). Oveľa väčší žiaľ však prežíva jeho otec Stano (vpravo). Zobraziť galériu (11)
Vilo Rozboril (vľavo) smúti za Jakubom Lettrichom (†15). Oveľa väčší žiaľ však prežíva jeho otec Stano (vpravo).

BRATISLAVA - Krutý osud! Vilo Rozboril (45) sa v rámci svojej relácie stretáva s niektorými ťažko skúšanými ľuďmi aj viackrát. Jakub Lettrich († 15) bol jedným z nich. Figuroval pri realizácii troch snov - ako obdarovaný aj ako darca. Naposledy sa v apríli stretol s Mirom Šatanom a hokejistami Slovana. Športovci za ním prišli na onkológiu, pretože v tom čase už bol ochrnutý - metastázy zablokovali jeho telo. Chlapec túto nedeľu chorobe definitívne podľahol. Smrť zasiahla aj moderátora Modrého z neba.

Vyhasol mladý život! Diváci Modrého z neba si Jakuba Lettricha určite pamätajú. V septembri jemu a jeho otcovi totiž Vilo Rozboril plnil sen o aute. Vozidlo chceli kvôli cestám z Turca do bratislavskej nemocnice. List s prosbou vtedy napísal Andrej, ktorý Jakuba spoznal na onkológii. Obaja chlapci prišli kvôli nádorom o nohy.

V apríli 2012 zas Jakub figuroval v Modrom z neba ako ten, čo sny plní. Vysníval pre svojho kamaráta bezbariérovú kúpeľňu. A do tretice Rozboril usporiadal pre chlapca oneskorenú narodeninovú oslavu s Mirom Šatanom a ďalšími hokejistami. Do štúdia sa však Kubo nedostavil, v tom čase už bol od siedmeho stavca ochrnutý. Všetci mu preto blahoželali v nemocnici na onkológii.

Bohužiaľ, chlapcov stav sa už od vtedy nezlepšoval. A v nedeľu svojej chorobe podľahol. „Žiaľ, o zlom a beznádejnom Kubovom stave som vedel. I o tom, že je už v paliatívnej starostlivosti (zmierňujúcej bolesť v pokročilom štádiu choroby, pozn. red.). Napriek tomu ma to veľmi zasiahlo,” napísal nám moderátor Modrého z neba.

Ako poznamenal, Jakub vraj vedel o svojej chorobe všetko. Rovnako tak aj o jej dôsledkoch. „Pri tej smutnej správe mi napadlo, ako to znáša jeho otec Stano,” napísal v správe Vilo. Stanislav Lettrich bol totiž na svojho syna maximálne naviazaný. Veď ho vychovával sám po tom, ako ho opustila manželka.

Za jeho obetavosť ho dokonca Modré z neba nominovalo do ankety Otec roka. „Stano, drž sa. Tvojmu synovi je už lepšie a tebe želám, aby si mal dosť síl ťahať svoju káru bolesti ďalej,” odkázal ťažko skúšanému rodičovi Rozboril.

Tip: Pozrite si Modré z neba na Markíze. Presný čas vysielania sa dozviete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu