Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dara Rolins s hlavou v smútku: Peklo začína odznova!

Dara Rolins Zobraziť galériu (10)
Dara Rolins

BRATISLAVA/PRAHA - Nový súdny proces so speváčkou Darou Rolins sa začne takmer na deň presne dva roky po nehode, pri ktorej zomrel 63-ročný motocyklista. Nové pojednávanie je stanovené na 9. júla. Portálu idnes.cz to potvrdil speváčkin právnik Robert Vladyka. Pre pop divu tak začína kolotoč stresov odznova.

Proces mal pokračovať už v polovici mája, no pre námietku právnika odvolali sudkyňu Zuzanu Zápalkovú, ktorá podľa neho konala zaujato. "Znamená to, že všetky úkony, ktoré táto sudkyňa urobila, sú nepoužiteľné a všetky sa musia urobiť znovu," povedal vtedy pre iDNES.cz Vladyka. Odborníci dosiaľ vypracovali šesť posudkov - štyri dopravné a dva lekárske. "Či nová sudkyňa požiada o vypracovanie ďalších posudkov, a to buď z dopravy alebo zo zdravotníctva, bude závisieť od jej rozhodnutia. Ja som presvedčený, že s ohľadom na skutočnosť, že protokol o dopravnej nehode obsahuje chybné hodnoty, nie je možné žiadnym posudkom stanoviť, kde bolo skutočné miesto stretu," skonštatoval Vladyka.

Speváčka svoju vinu od začiatku odmieta so slovami, že len ona vie, čo sa vtedy skutočne stalo. "Ja tu nemôžem vynášať rozsudky, ale naozaj za tú autonehodu necítim vinu. Jediné, čo ma drží nad vodou je to, že viem, že som ju nezavinila. Myslíte si, že keby som cítila vinu, že pre moju chybu zomrel človek, mohla by som pokojne vyliezť na javisko a usmievať sa do kamier?" vysvetlila Rolins, ktorá si uvedomuje, že ju rodina obete nemá rada. "Rodine pozostalého ležím v žalúdku. Nemám právo sa na nich hnevať, to je jasné. Z ľudského hľadiska ich chápem. Musím sa jednoducho zmieriť s tým, že oni za vinníka považujú výhradne a len mňa," dodala. Ako povedala v rozhovore pre Magazín MF DNES, ona i Rotrekl boli podľa nej v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a nehode nemohla zabrániť, preto vraj jedinú vinu cíti v tom, že nevyrazila z domu skôr alebo neskôr.

K zrážke terénneho auta Dary Rolins s motocyklom došlo 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Šesťdesiattriročný Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Rolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu