Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prvý súd Nory a Versačeho: Vojna o milión eur, vyhrážky a osočovanie!

Versače podal žalobu na Mojsejovú. V stredu prebehlo prvé pojednávanie. Zobraziť galériu (6)
Versače podal žalobu na Mojsejovú. V stredu prebehlo prvé pojednávanie.

KOŠICE – Rozhádaní "kamaráti" na súde! V stredu prebehlo prvé pojednávanie na Okresnom súde v Košiciach v súvislosti so sporom medzi Františkom Kabrheľom alias Versačem (35) a Norou Mojsejovou (53). Dvojica sa naťahuje o sumu cca 1 365 000 eur, ktorú vraj podnikateľka dlží svojmu bývalému kamarátovi.

Počas reality šou Mojsejovci sa František Kabrheľ a Nora Mojsejová stali veľmi dobrými kamarátmi. Ich priateľský vzťah je však už minulosťou. Dokonca spolu vstúpili aj do súdneho sporu. V stredu prebehlo prvé pojednávanie.

Samotná Nora sa na súd nedostavila. Advokátka svoju klientku ospravedlnila tým, že má horúčky. Versače dorazil nahodený do luxusnej značky. Vo svojej žalobe tvrdí, že Nore požičal 30. 12. 2008 sumu 25 miliónov 700 tisíc Sk. Tá spolu s úrokmi podľa neho narástla do dnešného dňa na 1 365 000 eur.

Podľa tvrdení Kabrheľa chcela Mojsejová peniaze na rozbeh rôznych obchodných aktivít. „Vravela mi, že sú to rôzne štátne zákazky, na ktorých všetci zarobíme. Keďže ja som peniaze nemal, požiadala ma, aby som ich požičal od rôznych našich spoločných známych a nikto nebude stratový,“ povedal vo svojej stredajšej výpovedi Versače.

Financie vraj odovzdal podnikateľke v sídle jej firmy na Čermeľskej ceste spolu so svedkom Romanom Urbánkom. „Hovorila mi, že nikomu o tom nemám vravieť, pretože na Slovensku má status bohatej ženy a nesmel o tom vedieť ani jej manžel Braňo, pretože podľa jej slov je alkoholik a deviant,“ dodal Kabrheľ.

Nora sa bráni tým, že jej podpisy na zmluve o pôžičke a na príjmových dokladoch sú falošné. Versačeho advokát má však opačný názor. „Podľa nezávislého grafologického posudku, ktorý bol vyhotovený v prípade trestného činu zo závažného zločinu podvodu, súdny znalec jednoznačne konštatuje, že podpisy na zmluvách a príjmových dokladoch sú Nory Mojsejovej,“ predniesol pred súdom. Mojsejovej právnička však tento posudok zamietla a povedala, že jej klientka si žiadne peniaze od Kabrheľa nepožičala. 

Rovnako tak popiera akúkoľvek pôžičku aj samotná podnikateľka, s ktorou sme sa spojili po skončení pojednávania. Spochybňuje aj objektívnosť spomínaného posudku. „Právne ho napadnem kvôli jeho nedôveryhodnosti. Je totiž veľmi zvláštne, že ho Kabrheľ predložil až v stredu, pričom deň predtým, keď bola moja právnička na Okresnom súde, sa nič také v spise nenachádzalo. Zaujímavé tiež je, že posudok mu bol vystavený 26. 2. 2012 - teda v čase, keď ešte ani nezaplatil súdny poplatok, aby vôbec mohlo začať akékoľvek pojednávanie. Poplatok uhradil až vtedy, keď zistil, že posudok je pripravený. Ja a ani moja právnička sme o ňom nevedeli. Niekto mu musel teda dať echo. A bude ma veľmi zaujímať, že kto,“ povedala topkám.

V súvislosti so spornou zmluvou o pôžičke je tiež zaujímavé, že ju mali obe strany podpísať 3. januára 2009, kedy Mojsejová nebola na Slovensku. Spor v dátumoch vysvetľoval Versače tým, že išlo iba o účtovnícku fintu. Súd termín ďalšieho pojednávania ešte neurčil, čaká na ďalšie listinné dôkazy. O ďalšom priebehu sporu budeme informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu