Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Otvorená spoveď Dary Rolins: Robíte zo mňa vrahyňu!

Dara Rolins pri odchode zo súdu. Zobraziť galériu (6)
Dara Rolins pri odchode zo súdu.

PRAHA - Takmer štyri hodiny trvalo stredajšie pojednávanie s Darou Rolins (39). Išlo o rok a pol starú nehodu, pri ktorej zahynul motocyklista Jindřich Rotrekl (†63). Kvôli rozporným stanoviskám znalcov však prebehne ďalšie šetrenie. V marci budú predvolaní noví svedkovia. Speváčka exkluzívne pre topky.sk poskytla rozhovor o prípade. Stále sa nevzdáva nádeje na verdikt o nevine.

Topky: Aký máte pocit zo stredajšieho pojednávania? Čo hovoríte na odročenie prípadu?

Celý prípad je extrémne citlivá téma. Fakt, že sa rieši na bulvárnej úrovni ako senzácia, je vyčerpávajúci. A preto som vlastne paradoxne rada, že sa prípad dostal pred súd. To, že bol odročený, nás neprekvapilo. V situácii, že sa celý prípad začne riešiť súdne, teda omnoho podrobnejšie, sme ani s ničím iným nerátali. A práve vďaka tomuto faktu som ešte viac presvedčená o svojej nevine a som rada, že sa na svetlo dostanú aj skutočnosti, ktorým sa doteraz neprikladal väčší význam. 

Topky: Aké skutočnosti máte na mysli?

Nehnevajte sa, ale to je otázka na právnika a ten sa k prípadu nevyjadrí skôr, než bude ďalšie pojednávanie. Na svete je niekoľko posudkov od rešpektovaných znalcov - ako z dopravného, tak z medicínskeho oboru. Je potrebné všetkých vypočuť. Existuje veľa domnienok, názorov, možností a súd musí prihliadnuť ku každému.

Topky: Vy ale na ďalšom pojednávaní nebudete. Prečo?

Termín odročenia sme sa všetci dozvedeli z úst sudkyne až po skončení stredajšieho pojednávania. Na mieste som jej oznámila, že už máme naplánovanú detskú dovolenku, zaplatené letenky aj ubytovanie. Ale samozrejme, bolo na nej, či je alebo nie je nutné, aby som bola aj pri ďalších výsluchoch znalcov.

Topky: Nemyslíte si, že vám môže uškodiť vaše priznanie, že ste chvíľu pred zrážkou podávali nápoj dcérke Laure na zadné sedadlo?

Mala som súvisle a pravdivo popísať priebeh cesty, a tak som aj urobila. Že je podozrivé, že mala Lola smäd hneď po tom, čo sme vyrazili z domova? Prečo sa deti pokakajú hneď po tom, ako im vymeníme plienku za čistú? U trojročných detí by som tiež nehľadala žiadnu logiku. A pokiaľ ide o to načasovanie podania fľašky, odohralo sa - tak, ako stojí v mojej výpovedi - na rovinke. Bolo to v úseku dávno pred tým, než som sa najskôr minula s cyklistom a potom ma  v nasledujúcej zákrute prekvapil motocyklista.

Topky: Aké sú vaše pocity po roku a pol, keď si na nehodu spomeniete? Netrápia vás zlé sny?

Ja sa nechcem sťažovať, ľutovať sa a dávať tak do popredia svoje trápenie pred trápením iných. Pravdou je, že ma často mrzí, s akým presvedčením ma niektoré médiá označujú za bezcitnú vrahyňu. Bez objektívnej možnosti pripustenia faktu, že som tiež len obeť jedného veľkého nešťastia.

Topky: Beriete to ako osud? Že sa tá nehoda proste musela stať a vy si to musíte vytrpieť...

V živote často zažijeme veci, ktoré jednoducho vnímame ako krivdu. Osud? Neviem. Ale ak áno, potvrdzuje tak len svoj status. Je krutý.

Topky: Kto je vám najväčšou oporou vo chvíľach, keď sa havária opäť verejne rieši?

Oporou mi je celá moja rodina, priateľ, fanúšikovia, ale aj veľa cudzích ľudí, ktorí mi píšu alebo ma len obyčajne pozdravia na ulici a stisnú mi ruku.


Ako v stredu prebiehalo súdne pojednávanie, sa dozviete TU.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu